Upplev Sicilien på Forumresors vis 27/8 - 3/9 2016

Flygresa med Norwegian Kastrup - Catania tur/retur
7 övernattningar på 4* och 5* Deluxe hotell
7 frukost
3 vandringar med guide inkl lättare lunch
1 stadsrundtur i Siracusa med svensktalande guide
1 heldagsutflykt med kulturella inslag och med svensktalande guide

Enkelrumstillägg 3500kr
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 9695kr
Ordinarie Pris: 10195kr

Fullbokat

Följ med Forumresor och upptäck Sicilien på vårt sätt. På denna fantastiska Medelhavsö finns det massor att uppleva. Natur, kultur, härliga bad, fina vandringsleder, god mat och dryck. 
Vi flyger med Norwegian från Kastrup till Catania i slutet av augusti. Vi har bestämt oss för att det är den östra delen av Sicilien, som vi ska upptäcka på denna resa. Vi behöver 8 dagar för att utan stress, hinna med vad vi vill se och göra. Till vår hjälp kommer vi att ha en engelsktalande italienare som kan sitt Sicilien på sina fem fingrar. Han kommer att ta oss med på härliga vandringar av olika karaktärer. Dessutom finns det en svensk dam, bosatt i Siracusa, som ska hjälpa oss att ta del av Siciliens rika kulturskatt.

Hotel Alfeo, Siracusa    4*                               www.alfeo.it 
Hotel Poggio del Sole Resort, Ragusa   4*           www.poggiodelsoleresort.it  
Grand Hotel Minareto, Siracusa  5* Deluxe          www.grandhotelminareto.it

Vid lunchtid ger vi oss av till Kastrup. Vi erbjuder en transfer från Kristianstadstrakten (mot tillägg). Vi flyger med Norwegian kl 17:00 och landar i Catania kl. 20:05. Vi åker direkt till vårt hotell i Siracusa, där vi äter en lättare måltid.
Övernattning på Hotel Alfeo i Siracusa 

Efter frukost är det dags att börja upptäcka Sicilien. Vi börjar med en stadsrundtur i Siracusa under förmiddagen. Denna tur gör vi med vår svenska guide. Eftermiddagen är ledig för att hinna upptäcka mer av Siracusa.
På kvällen erbjuder vi de som vill att följa med oss på en trevlig fiskrestaurang.
Övernattning på Hotel Alfeo i Siracusa 

Vår första vandring står på programmet. Vi åker buss till en av Siciliens vackra Nationalparker. Vi träffar nu vår vandringsledare som ska leda oss på denna tur. Lättare lunch ingår. Även ett bad om man så önskar.
Eftermiddagen och kvällen är till eget förfogande. Upptäck Siracusa på ert sätt.
Övernattning på Hotel Alfeo i Siracusa 

Vi packar ihop vårt bagage för att förflytta oss söderut. På vägen till Ragusa som är vårt nästa mål, kommer vi att stanna till i några fina gamla städer såsom Noto, Modica. Till vår hjälp har vi vår svenska guide. Tidig kväll kommer vi fram till vårt hotell. Kanske någon vill ta ett dopp i den fina poolanläggningen innan middagen.
Vi äter middag på hotellets innergård
Övernattning på Hotel Poggio del Sole Resort i Ragusa 

En ny vandring står på programmet. Vi möter åter vår vandringsledare som ska ta ut oss på en ny tur i de fantastiska omgivningarna. Lättare lunch ingår. 
Vi äter middag på hotellets innergård
Övernattning på Hotel Poggio del Sole Resort i Ragusa

Vi packar ihop vårt bagage för att förflytta oss norröver. Efter frukost startar vi vår sista vandring tillsammans med vår vandringsledare. Den blir längs med Medelhavet. Under vandringens gång är det kanske någon som känner för ett dopp. Lättare lunch ingår. Vårt mål denna dag är åter Siracusa, men inte samma hotell. Vårt hotell för de sista dagarna ligger en liten bit utanför Siracusa. Vi kommer dit på eftermiddagen. Här har man möjlighet att använda sig av hotellets fina poolanläggning, spa-anläggning,utomhusjacuzzi, deras stränder; en sandstrand och en klippstrand. 
Vi erbjuder er att äta en god middag på hotellet.
Övernattning på Grand Hotel Minareto i Siracusa 

Vi får en ledig dag. Denna dag kan man använda till att bara njuta av vad detta 5* Deluxe hotell har att erbjuda. Om man vill ta en busstur in till Siracusa, har hotellet en gratis shuttleservice. Man kan även ta en båttur från hotellet till Siracusa.
På kvällen erbjuder vi er att följa med på en vinprovning kombinerad med middag på en närliggande vingård.
Övernattning på Grand Hotel Minareto i Siracusa 

Vår sista dag på Sicilien. Tack vare bra flygtider får vi en hel utflyktsdag till förfogande. Efter frukost åker vi till vulkanen Etna. Det är bättre att vara där på morgonen, då sikten brukar vara bäst. Vi kör så högt upp man kan med bussen. Här kan man se sig om och gå en runda på denna platå, där det också finns vulkanområde. På vägen till Taormina stannar vi till på en vingård för att smaka på deras goda viner och äta en god lunch. Efter lunchen åker vi till Taormina. Vi får några timmar att strosa runt på, njuta av utsikten, äta en sen lunch/tidig middag innan vi beger oss till flygplatsen i Catania. Vi flyger med Norwegian kl 21:05 och landar på Kastrup 00:20. Vi blir hämtade av vår transferbuss som kör oss tillbaka mot Kristianstadtrakten.