Vandra genom vingårdarna i Alsace 26/9 - 1/10 2016

Flygresa med Easyjet till Basel

Hemresa med Hjärsås Buss förstklassiga turistbuss

Vägskatter, färja- och broavgift

5 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell

5 frukost

1 middag
1 lunch 

Vinguide

Reseledare 

Enkelrumstillägg 2200kr
Vinprovningar
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 7695kr
Ordinarie Pris: 8195kr

Fullbokat

Följ med Forumresor och Kaj Björk, vår vinguide från Kristianstad, på en ljuvlig vandringsresa i Alsace. Vi ska vandra mellan de underbara vingårdarna och besöka fantastiska franska vinproducenter. Vi besöker givetvis också de små trevliga korsvirkesstäderna i området.

Hotell Riquewihr, som är omgiven av vingårdar ligger i den lilla staden Riquewihr. På detta 3* hotell ska vi bo i fyra nätter. www.hotel-riquewihr.fr

Hotel Radisson Blu i Bremen. Hotellet som är 4* ligger mycket centralt, strax intill marknadsplatsen i Bremen. 
www.radissonblu.com/en/hotel-bremen
Detta hotell blir vårt övernattningshotell på hemvägen.

Vi flyger med Easyjet från Kastrup kl 12:45 och landar i Basel kl 14.30.
Vi erbjuder transferbuss till och från Kristianstadstrakten till Kastrup.
På Basel/Mulhouse flygplats står Roger från Hjärsås buss och väntar på oss. Första stoppet blir i den underbara staden Equisheim, där vi börjar med en vinprovning. Efter provningen strosar vi runt i denna mysiga stad, innan vi äter en god middag tillsammans, för dem som vill. När vi är klara med middagen kör bussen oss till hotellet i Riquewihr. Vi checkar in och får en god natts sömn.

 

Efter en god frukost är det så dags att börja med våra vandringar. Första dagens vandring går till Ribeauville. Vi går genom vingårdarna. Väl framme i Ribeauville upptäcker vi staden, tar en fika. Innan lunch hinner vi med en provning hos den erkände vinmakaren Trimbach. Efter provningen går bussen till Scherwiller. Där äter vi lunch och provar viner hos André Dussourt. Bussen kör oss tillbaka till Riquewihr. På kvällen erbjuder vi dem som vill att följa med oss på en trevlig restaurang i Riquewihr och äta middag. 

Dag tre startar med en ny vandring. Denna dag är första delmålet Kaysersberg. Vi går åter genom vackra vingårdar. Ser oss om i den lilla staden, kanske en fika. Bussen hämtar oss och kör oss till Katzenthal. I Katzenthal ska vi först ha en provning hos Klur och därefter äter vi en mycket god lunch. Bussen hämtar oss och kör oss tillbaka till Riquewihr. Innan kvällens middag hinner vi med en provning hos Dopf, som ligger granne med hotellet. Middagen äter vi tillsammans, om man vill, på en restaurang i Riquewihr.

Nu har det blivit dags för vår sista vandring genom vingårdarna. I dag går vi från Riquewihr till Bennwihr. I Bennwihr ska vi prova på ett kooperativ som heter Bestheim. Efter provningen kör bussen oss till Bergheim. Vi äter lunch på en trevlig restaurang och därefter har vi en provning hos Gustave Lorentz. Efter provningen blir vi skjutsade till Colmar. Seneftermiddagen och kväll tillbringar vi i Colmar på egen hand. Bussen kör oss tillbaka till Riquewihr.

Efter några fina dagar i Alsace börjar vi nu vår hemresa. Dagens övernattning sker i Bremen på Hotel Radisson Blu. Vi anländer dit på eftermiddagen. Finns möjlighet att bekanta sig med staden. På kvällen samlas vi för middag för dem som vill följa med oss.

Efter frukost är det dags för sista etappen. Vi stannar till i Heiligenhafen (om det finns plats i bussen). Framemot kvällningen är vi tillbaka i Sverige med förhoppningsvis många trevliga minnen i bagaget.