Upplev Gardasjön på Forumresors vis 23/4 - 27/4 2017

Flygresa tur och retur Bergamo
Transfer till/från flygplats i Bergamo
Turistbuss i Italien
4 nätter på ***S Hotel
4 frukostar
3 vandringar, varav 2 med svensk vandringsledare
Heldagsutflykt med buss till Valpoliciella, inklusive 2 vinprovningar och 1 lunch
Båttur
Reseledare; Eva och Erling Alvesson

 • Enkelrumstillägg 2000kr
  Vi erbjuder en transfer mot tillägg från Kristianstadtrakten, längs med E22 till/från Kastrup.
  Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

  Pris: 6995kr
  Ordinarie Pris: 7495kr

  Fullbokat

  Följ med Forumresor på en unik resa till Italien där vi kombinerar  vackra vandringar vid Gardasjön med provsmakning av Amaroneviner och gourmetmat, lagad av en av de bästa kockarna i Italien.Vi flyger på morgonen med Ryanair till Bergamo. Väl framme i trakten kring Gardasjön, ska vi ta del av så mycket som möjligt, som den här regionen har att erbjuda. Natur, vin, mat.... Har man en god grundkondition klarar man av våra vandringar. 

  Hotellet som vi bor på heter Hotel Meridiana ***S och ligger i Malcesine. Hotellet är ett designhotell.
  www.hotelmeridiana.it

  Vi flyger med Ryanair från Kastrup kl. 09:00 och landar i Bergamo kl. 11:00. En transferbuss väntar på oss, för att köra oss till Gardasjön. Väl framme i Malcesine finns det tid för att utforska denna underbara by på egen hand. Äta en god lunch vid någon av de små hamnarna.
  På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en restaurang på orten och äta en fantastisk middag, lagad av en kock från en Michelinrestaurang. Hans restaurang ligger någonstans i Italien. Kocken lagar denna måltid med lokala råvaror. Detta är ett årligt återkommande event i Malcesine, som kallas för Fish and Chef.  

   

  Efter frukost är det så dags för den första vandringen. Vi kommer att bli guidade på härliga vandringsstigar av en svensk vandringsledare. Hon tar oss med på stigar med en underbar utsikt över Gardasjön. När vi har vandrat klart, tar vi båten tillbaka till Malcesine via Limone. Tid för lunch i Limone. Eftermiddagen är till eget förfogande. På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en trevlig restaurang.

   

    

   Efter frukosten känner vi oss beredda att åka till Valpoliciella-distriktet. Vi blir skjutsade dit med en lokal transferbuss. Nu ska vi prova Amaroneviner, Ripassoviner, Recciotoviner....
  Under dagen besöker vi två vingårdar. Den ena provningen kombinerar vi med en härlig italiensk lunch. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

   

  Så var det dags för en ny vandring med vår vandringsledare. Nya underbara upplevelser med det kristallklara vattnet en bit under oss.
  Seneftermiddagen är till eget förfogande. 

  På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en restaurang på orten och äta middag.  

   

    

  Det har blivit hemresedag. Vi börjar dagen med en morgonvandring längs med sjön, för de som vill. Därefter äter vi ännu en fantastisk frukost, kanske på terassen med utsikt över Gardasjön.  Efter frukosten åker vi mot Bergamos flygplats. På vägen dit gör vi ett stopp i centrum av Bergamo. Vi får tid att vara där några timmar för att upptäcka staden, shoppa och äta lunch. Vi flyger kl. 18:30 från Bergamo och landar på Kastrup kl. 20:30. Då står vår transferbuss och väntar på oss.
  Många trevliga minnen har vi med oss hem.