Upplev Österrike från cykelsadeln 18/5 - 24/5 2018

Flygresa med Norwegian, Köpenhamn - Budapest enkel resa

6 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell
6 frukost
2 middagar
Cykelhyra
Båttur

Turistbuss till förfogande under hela resan
Vinguide, Kaj Björk
Reseledare, Eva och Erling Alvesson

Tillkommer:

8 vinprovningar i bland i kombination med mat (se vidare i programmet)

 

 

    

Enkelrumstillägg 1200kr
Vinprovningar
Måltider (förutom 2 middagar)
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 9995kr
Ordinarie Pris: 10495kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på en underbar kombinerad cykel- och vinresa i Österrike. Detta blir den 12:e gången som vi återkommer till Österrike, för att prova deras goda viner och cykla på härliga cykelvägar. Vi ska cykla längs med sjön Neusidlersee, som ligger i den östra delen av landet. Vår vinguide Kaj Björk från Kristianstad tar oss med på fantastiska provningar hos österrikiska vinproducenter. Cykelturerna är mestadels på platt mark. Inga långa dagsetapper.


Denna resa har dock ett nytt upplägg, då vi flyger ner och åker med buss tillbaka till Sverige. På hemvägen kommer vi att besöka ett vindistrikt i Tyskland. Fördelen är också att vi kan köpa de goda vinerna med oss hem till Sverige.

Hotel Schandl, Rust, 3*, 4 nätter       www.hotelschandl.at

Hotel Held, Regensburg, 4*, 1 natt     www.hotel-held.de

Hotel alter Packhof, Hann Münden, 4*, 1 natt www.packhof.com 

Vi erbjuder en transfer från Kristianstad-trakten till/från Köpenhamn. Vi flyger med Norwegian från Kastrup till Budapest. Vi flyger från Kastrup kl. 09:00 och anländer till Budapest kl. 10:45. I Budapest blir vi hämtade av en transferbuss, som för oss vidare till St Margrethen, Österrike och Vingården Tinhof.  Där ska vi prova både hans vin och hans stekta spädgris som en sen lunch. Efter detta besök, mätta och belåtna, är det så dags att åka vidare till Rust och vårt hotell som heter Hotel Schandl. Hotellet ligger centralt vid torget. Rust ligger på den västra sidan av sjön Neusidlersee. Vid ankomst checkar vi in på hotellet och sen är kvällen fri för egna aktiviteter. 

Efter en god natts sömn och en härlig frukost är vi på gång. Vi startar dagen med att hämta ut våra hyrda cyklar. Denna dag tänker vi ta en cykeltur söderut till Ungern, närmare bestämt till Fertorakos.
Här tänker vi att vi äter en rejäl lördagslunch, innan vi sätter oss på cyklarna igen och cyklar tillbaka till Rust. Eftermiddagen är till eget förfogande. Varför inte ta en cykeltur ner till sjön och det trevliga strandområdet. 
Före middagen på Buschenshank Schandl passar vi på att prova Weingut Wenzel's goda viner. Vi kombinerar Schandls viner till middagen.

 

 

Ny cykeldag. Denna tur går till östra sidan av sjön mot den lilla staden Illmitz. Vi startar med att cykla söderut till Mörbisch där vi tar färjan över till Illmitz. Vi anländer till Illmitz, där vi kombinerar vinprovning och lunch hos Willy Opitz. Efter denna trevliga tillställning, cyklar vi till Illmitz hamn för att sedan ta färjan tillbaka till Mörbisch. Efter en kort cykeltur är vi tillbaka på vårt hotel i Rust.
Middagen, för de som vill följa med oss, äter vi hos Buschenshank Gabriel.

 

På måndagen beger vi oss i väg norröver, på de österrikiska cykelvägarna. Efter en liten cykeltur kommer vi fram till Oggau, där vi stannar för en fika. Efter fikan cyklar vi vidare till Donnerskirchen. Här tänker vi ha en provning hos Weingut Sommer. När vi är klara cyklar vi tillbaka mot Rust. Vi gör på nytt ett stopp i Oggau. Hos Haus Marienberg tänker vi kombinera vinprovningen med en sen lunch/tidig middag ute i vingården. Efter måltiden cyklar vi tillbaka till Rust där ni får kvällen till eget förfogande. Passa på och besök något Heurige och prova deras goda viner.

Denna dag lämnar vi Rust och förflyttar oss till ett annat österrikiskt vindistrikt, närmare bestämt Wachau.
Här kommer vi att besöka Weingut Leth, där vi kommer att smaka på deras underbara viner och äta en lunch.
Efter provningen åker vi vidare till Regensburg som ligger längs med Donau. Övernattningen och gemensam middag gör vi på Hotel Held.

Efter frukost beger vi oss vidare norrut. På vägen stannar vi till i ett nytt vindistrikt, nämligen Franken, Tyskland. Här passar vi på att prova viner i Iphofen hos Hans Wirsching. Vi äter en lunch på egen hand i Iphofen, innan vi åker vidare till Hann Münden där vi övernattar och äter en gemensam avslutningsmiddag på Hotel Alter Packhof. Hotellet ligger mycket centralt. Passa på och ta en promenad och njut av den medeltida staden innan maten. 

Dags att bege oss mot Sverige. Vi stannar till i Heiligenhafen för eventuella inköp.
Vi beräknar att vara hemma i Sverige framåt kvällen.