Munskänksresa till Österrike 21/4 - 29/4 2018

 

Bussresa med Kagans buss
Bro och färjebiljetter
Vägavgifter
8 nätter i dubbelrum
8 frukostar
7 middagar
Vinguide Kaj Björk

 

Tillkommer kostnad för luncher och vinprovningar

  

Enkelrumstillägg 1800kr

Pris: 13200kr

Boka

Följ med Kaj Björk och Forumresor på en härlig Munskänksresa till några av Österrikes fantastiska vindistrikt, nämligen Niederösterreich, Wien, Wachau, Wagram och Burgenland. Ni ska få prova många goda viner, äta gott, uppleva kulturen och bara njuta. På utresan kommer ni att besöka vinområdet Saale – Unstrut och på hemresan besöker ni Franken.


Mindre förändringar kan komma att ske.
OBS! Denna resa är bara för medlemmar i Munskänkarna i Kristianstad och går att boka från den 18/12 kl. 09:00. Ni är mycket välkomna med er anmälan.

Vi bor på 4* hotell i Österrike och Tyskland
1 natt på Atrium Hotel Amadeus, Osterfeld 4*                       www.atrium-hotel-amadeus.de
5 nätter på Hotel Niebelungenhof, Tulln  4*                             www.nibelungenhof.info/en_home.php                              
1 natt på Hotel Held, Regensburg   4*                                         www.hotel-held.de
1 natt på Hotel Freigeist, Northeim  4*                                       www.freigeist-northeim.de

 

Tidigt på morgonen blir ni upphämtade av Kagans buss. Vi beger oss med bussen mot färjeläget i Gedser. Två timmars överfart och sen rullar ni mot Berlin och vidare mot Osterfeld. Nära slutmålet för dagen har vi bokat in er för en provning hos Landesweingut Kloster Pforta. Vinområdet heter Saale – Unstrut. Övernattning och middag på Atrium Hotel Amadeus i Osterfeld.

  

 

Efter frukost beger ni er vidare söderut. På vägen till Tulln tar ni en lunch längs med vägen. Ni stannar även till för en provning hos Willi Bründlmayer. Vi kommer fram till Tulln och Hotel Niebelungenhof framemot tidig kväll. Detta kommer att bli ert hotell för 5 nätter. Middagen äter ni på en restaurang i närheten.

  

 

  

 

Efter frukosten känner ni er beredda att ta er an Niederösterreich. Två provningar ska ni hinna med under dagen. Hos Franz Leth och hos Winzer Krems. Middag på restaurang på kvällen.

  

 

Återigen en ny härlig provningsdag. Två provningar även denna dag. Hos Klosterneuburg och hos Mayer am Pfarrplatz. Efter den sista provningen stannar ni kvar på vingårdens restaurang Pfarrwirt och äter middag.

  

Återigen en ny härlig provningsdag. Två provningar även denna dag. Hos Freie Weingärtner och hos Franz Hirtzberger. Efter den sista provningen får ni kvällen i Tulln på egen hand.

Efter frukosten åker vi med Kagans Buss till Wien. Vi blir där omhändertagna av en svensktalande guide på en stadsrundtur. Denna rundtur sker med buss och varar i ca 3 timmar. Efter rundturen åker ni vidare mot Oggau och en trevlig provning i kombination med lunch hos Haus Marienberg. Därefter åker ni vidare till Rust, storkstaden, där vi tänkte oss ytterligare en provning. Här besöker ni ytterliggare en vingård och därefter blir det middag på restaurang, innan ni ger er tillbaka till Tulln.

 

 

  

 

Så är det dags att lämna Tulln och börja att bege oss norrut igen. På vår väg, innan ni lämnar Österrike, stannar ni till för en provning hos Lenz Moser. Lunchen tar ni längs med vägen. Framemot kvällen kommer ni fram till hotellet, Hotel Held i Regensburg. Man kan passa på att ta ett dopp i inomhuspoolen. Middag på hotellet.

  

 

Efter frukosten går bussfärden vidare mot Franken. Ni stannar till i Iphofen för en provning hos Hans Wirsching och därefter lunch på egen hand. Övernattningshotellet för denna kväll ligger i området kring Northeim, Hotel Freigeist. Middag äter ni på hotellet.

  

 

Sista dagen på denna resa. Ni börjar att bege er mot Sverige. Om det finns plats i bussen är tanken att stanna till i Heiligenhafen för diverse inköp.