Upplev Österrike från cykelsadeln, 22/5 - 27/5 2011

Flygresa med Air Berlin, Köpenhamn - Wien, retur

5 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell

5 frukost
4 middagar
Cykelhyra
Båttur
Turistbuss för transfer Wien - Rust -Wien
Transport av bagage mellan hotellen
Vinguide
Reseledare

 

Tillkommer

6 vinprovningar

Enkelrum 700kr
Lustkortsrabatt avdrages från ord. pris 500kr

Pris: 6495kr
Ordinarie Pris: 6995kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på en underbar kombinerad cykel- och vinresa i Österrike. Vi ska cykla runt sjön Neusidlersee, som ligger i den östra delen av landet. Vår vinguide Kaj Björk tar oss med på fantastiska provningar hos österrikiska vinproducenter. Cykelturerna är mestadels på platt mark. Inga långa dagsetapper.

Hotel am Rathausplatz i Rust, 2 nätter  www.hotel-rust.at
Hotel Check Inn, Donnerskirchen  www.checkin-hotel.at
Hotel Wende, Neusidler am See   www.hotel-wende.at
Opitz Winery, Illmitz                    www.willi-opitz.at                         
Hotel Post, Illmitz                       www.hotelpostillmitz.com                                 

Vi samlas på Kastrup, Köpenhamn för att flyga med Air Berlin till Wien. Vi flyger kl. 15:20 och anländer till Wien kl. 16:55. I Wien blir vi hämtade av en transferbuss, som för oss vidare till St Margrethen och Vingården Tinhof.  Där ska vi prova både hans vin och hans stekta spädgris. Efter detta besök, mätta och belåtna, är det så dags att åka vidare till Rust och vårt hotell som heter Hotel am Rathausplatz och är 3*. Hotellet ligger centralt vid torget. Rust ligger på den västra sidan av sjön Neusidlersee. Vid ankomst checkar vi in på hotellet och sen är kvällen fri för egna aktiviteter.

Efter en god natts sömn och en härlig frukost är vi på gång. Vi hämtar ut våra hyrda cyklar och beger oss i väg norröver, på de österrikiska vägarna. Efter en kort cykeltur kommer vi fram till Oggau, Här tänker vi att kombinera en vinprovning med lunch hos Haus Marienberg i Oggau. Efter lunchen cyklar vi vidare till byn Donnerskirchen. Provningen på eftermiddagen är hos Leisserhof, som ligger mitt i byn.
Övernattningen är på Hotel Check INN i Donnerskirchen. Middagen äter vi på hotellet. Donnerskirchen ligger på den nordvästra delen av sjön. Cykeltur ca 17 km.

Efter frukosten är det dags att cykla vidare. Vårt första stopp är vinprovning hos Jost Höpler i Winden am See. Ett ovanligt och lärorikt vingårdsbesök. Efter besöket stannar vi till i något vinfält för att ha picnic (maten har vi inhandlat på morgonen).
Efter picnicen cyklar vi vidare. Nu har vi kommit till den norra delen av sjön och vårt mål för dagen Neusidle am See. Övernattningen sker på det 4* hotellet Wende. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Kanske någon vill cykla ner till något av de trevliga strandställena som ligger vid sjön och njuta av något gott att dricka. Eller varför inte ta ett bad i sjön. Hotellet har också en fin badanläggning. Man kan även gå på shoppingrunda i den lilla staden. Middagen äter vi på hotellet.

Cykeltur ca 19 km.

Ny cykeldag. Denna tur går på den östra sidan av sjön mot den lilla staden Illmitz. Vi gör ett paus- och fikastopp i Podersdorf. Vi anländer till Illmitz, där vi kombinerar vinprovning och en tidig middag hos Willy Opitz. Efter denna trevliga tillställning delar vi upp oss för att bo på två boende, Opitz Vinery och Hotel Post.  På kvällen går vi kanske ut på stan och ser vad den kan erbjuda. Cykeltur 24 km.

Vi startar den sista cykelturen med att bege oss ut i Nationalparken för att titta på de vita åsnorna. Vi cyklar vidare mot kajen i Illmitz. Härifrån ska vi och våra cyklar bege oss ut på en båttur på sjön Neusidlersee. Sen blir det en ny cykeltur, denna gång tillbaka till Rust. Nu är det dags att lämna tillbaka våra cyklar. Innan middagen hinner vi med en provning hos Robert Wenzel.  Middagen äter vi på ett Heurige, Buschenschank Gabriel, som ligger i Rust. Övernattningen är på samma hotell som den första natten, nämligen på Hotell am Rathausplatz.
Cykeltur ca 14 km.

På förmiddagen kommer transferbussen för att föra oss till Eisenstadt. Efter några timmars strosande i denna vackra stad åker vi vidare mot flygplatsen. Vi lämnar Wien kl. 17:50 och anländer till Köpenhamn kl. 19:25.

Vi har nu avverkat en 73 km lång tur på cykel. Vi har också fått vara med om 6 provningar, med många goda viner hos spännande vinproducenter. På dessa vinprovningar har vi blivit guidade av den kunnige vinguiden Kaj Björk från Kristianstad. Dessutom har vi blivit många naturupplevelser rikare.