Vandra genom vingårdarna i Alsace 22/9 - 28/9 2011

Bussresa med Bergkvaras förstklassiga turistbuss

Vägskatter, färja- och broavgift

6 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell

6 frukost

3 middagar

Vinguide

Reseledare

Enkelrumstillägg 1400kr
Lustkortsrabatt, avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6995kr
Ordinarie Pris: 7495kr

Fullbokat

Följ med Forumresor och Kaj Björk, vinguide från Kristianstad, på en ljuvlig vandringsresa i Alsace. Vi ska vandra mellan de underbara vingårdarna och besöka fantastiska franska vinproducenter. Vi besöker givetvis också de små trevliga korsvirkesstäderna i området.

Hotel Holiday Inn 4*hotell i centrala Fulda www.holiday-inn-fulda.de
Hotel Le Riquewihr ligger i den lilla staden Riquewihr och är omgiven av vingårdar. På detta 3* hotell ska vi bo i 4 nätter http://www.hotel-riquewihr.fr 
Der Achtermann, 4* hotell i centrala Goslar www.der-achtermann.deHotel

 

Vi åker tidigt på morgonen med Bergkvarabuss från Karlskrona. Färden går över Öresundsbron och vidare genom Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden och kör en bit genom Tyskland. Vår första övernattning blir i området kring Fulda. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Efter frukosten åker vi vidare mot Frankrike. Vi beräknas vara framme i Alsace på tidig eftermiddag.  Vi börjar eftermiddagen med att besöka vinproducenten Leon Beyer i Equisheim. Den helt bedårande runda staden med alla sina storkbo. Efter provningen åker vi till Riquewihr, där vi ska övernatta i fyra nätter. Den första middagen i Riquewihr ingår i priset. Den äter vi gemensamt på en restaurang i byn.

Efter en god natts sömn och en härlig frukost är vi på gång.  Vår buss kör oss till Katzenthal. Vi börjar dagen med en provning hos Clémant Klur. Efter provnigen låter vi bussen köra oss till Kaysersberg. Vi tittar oss runt, fikar och handlar picnic i denna gemytliga lilla stad. Sen börjar vår vandring genom vingårdarna tillbaka till Riquewihr. Vandringen tar ca 3 timmar. På en lämplig plats med utsikt över vinfälten äter vi vår picnic. Innan vi äter middag tänker vi prova Dopff au Moulins underbara mousserande viner eller cremant som det heter i denna del av Frankrike. Middagen äter man på en restaurang i byn. Vi bokar gärna bord och erbjuder de som vill äta gemensamt med gruppen att följa med.

Ny vandringstur efter den goda frukosten. Idag ger vi oss ut på småvägarna mot Ribeauvillé. Vi går genom vingårdarna och bara njuter av den härliga utsikten. Vandringen tar ca 2,5 timme. Vid ankomsten till Ribeauvillé får vi tid att bekanta oss med staden och äta lunch. På eftermiddagen har vi en provning hos den erkände vinmakaren Domaine Trimbach. När vi har provat färdigt kommer bussen och hämtar oss tillbaka till Riquewihr. Vill man äta med gruppen bokar vi bord på en restaurang.

Så var det dags att ge sig ut på nya äventyr. Efter frukost åker vi buss till Munster för att där se hur man tillverkar Munsterosten. Vi äter lunch i Katzenthal på
L`Agneau. På eftermiddagen åker vi vidare till Bennwihr där vi har en provning på kooperativet Le Caves de Bennwihr. Efter provningen åker vi till Colmar, där vi går en stadsrundtur. Ni får sen möjlighet att själva upptäcka staden. På kvällen äter man middag på egen hand på någon av de mysiga restaurangerna i Colmar.

Efter ännu en god frukost är vi nu beredda på att ge oss iväg hemåt. Innan vi kommer hem till Sverige hinner vi med ytterliggare en övernattning. Vi bor över i den lilla mysiga tyska staden Goslar, på det 4* hotellet Der Achtermann. Hotellet ligger mitt inne i stan. Vi äter gemensam middag på hotellet. Gå gärna ut en runda på stan efter middagen. 

 

Efter frukosten  börjar vi på den sista etappen. Vi åker genom norra Tyskland och stannar på Bordershop för en stunds handlande av diverse varor. På kvällen är vi åter hemma i Sverige.