Vandra i Cinque Terre 30/8 - 3/9 2011
  • Flygresa med Norwegian, Köpenhamn - Pisa, retur
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukost
  • Fria tågresor i området
  • 1 båttur
  • Entré till vandringslederna
  • Turistbuss för transfer i Italien
  • Reseledare
Enkelrum 1200kr
Lustkortsrabatt, avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6595kr
Ordinarie Pris: 7095kr

Fullbokat

Följ med Forumresor och samla upplevelse-minnen på denna ljuvliga resa till Italien. En resa för kropp och själ. Vi håller till i området Ligurien. Närmare bestämt i Cinque Terre. Detta område har fem pittoreska byar som ligger vid det underbara blå Medelhavet.

I detta område ska vi vandra på vackra gångvägar till alla de fem byarna, äta god mat och dricka goda viner. Vi ska ge oss ut på både båt- och tågfärd. Alla våra utflykter ingår i priset. I dessa byar finns många restauranger, trattorior, osterior, där man kan konsten att tillaga den italienska maten, med kärlek

 

Vi bor på ett litet trevligt 3* hotell som heter La Colonnina i Monterosso Mare www.lacolonninacinqueterre.it. Hotellet ligger i de gamla stadsdelarna, med ett kort gångavstånd till stranden.

Vi flyger från Kastrup/Köpenhamn med Norwegian kl. 10:20 och landar i Pisa kl. 12:40. Där blir vi hämtade av en transfer, som tar oss från Pisa till Monterosso Mare. På eftermiddagen upptäcker vi Monterosso, som är den största av de fem byarna med det gemensamma namnet Cinque Terre (som betyder just de fem byarna). Gemensam middag på restaurang Ely i Monterosso för dem som vill.

Vi börjar vår vandring med att gå till grannbyn Vernazza. Där äter vi en god lunch och sen vandrar vi eller tar tåget tillbaka till Monterosso. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Kanske att man passar på att ta ett dopp i Medelhavet. På kvällen tar vi tåget tillbaka till Vernazza där vi har bokat på restaurang Belforte för dem som önskar att följa med gruppen.

Efter frukost beger vi oss till tågstationen. Vi åker tåg till Riomaggiore där vi börjar vår vandring tillbaka till Monterosso. Givetvis stannar vi till för fika och lunch. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Nu känner vi oss beredda att gå hela leden.Efter frukost beger vi oss från Monterosso till Riomaggiore. Vi stannar till för fika och lunch. Vi tar båten tillbaka till Monterosso. Belåtna kommer vi tillbaka för att kunna äta en god middag på restaurang La Tortuga för dem som önskar att följa med gruppen.

Tidigt på morgonen kommer vår transfer för att ta oss från hotellet till flygplatsen i Pisa. Vi lämnar Pisa 09:10 och landar på Kastrup 11:35.