Munskänksresa till Campania 9/4 - 16/4 2011

Flygresa tur/retur Köpenhamn - Neapel med Cimber Sterling
7 övernattningar på 4*hotell
6 middagar
Stadsrundtur i Neapel med buss och till fots
Rundtur på Pompei
Busstur längs med Amalfikusten
Svensk lokalguide

Transfer Kastrup tur/retur 375kr
Enkelrumstillägg 1400kr
Heldagsutflykt till Capri, Båt, transfer med minibuss, inträde, guidning 475kr

Pris: 10995kr

Fullbokat

Följ med Kaj Björk och Forumresor på upptäcktsfärd genom Campania, ett av Italiens ljuvliga vinlandskap. På denna resa får vi möta ett antal skickliga vinmakare. Vi ska bo på tre olika hotell på vår resa genom Campania. Givetvis ska vi inte missa alla dessa underbara sevärdheter som finns i detta landskap. Vi får vägledning av vår duktiga svenska lokalguide.

De första två nätterna bor vi på Hotel Gli Dei i Pozzuoli 4* www.hotelglidei.com  Detta hotell ligger på en höjd utanför Pozzuoli i närheten av vulkanen Solfatara.
De nästkommande två nätterna bor vi i Sorrento på Hotel Continental 4* www.continentalsorrento.com  Detta hotell ligger mycket centralt och har en utomhuspool och tillgång till egen strand.
De tre sista nätterna tillbringar vi i Avellino på Hotel de la Ville 4* www.hdv.av.it   Även detta hotell ligger centralt.

Tidig morgon (som vanligt). Vi erbjuder transfer från Kristianstadtrakten. Vi flyger med Cimber Sterling kl. 07:00 från Kastrup och landar kl. 09:40 i Neapel. Vår svenska lokalguide Tarja möter oss på flygplatsen. Tack vara denna tidiga morgon hinner vi med en stadsrundtur både med buss och till fots. Kanske ett pizzastopp. Efter rundturen åker vi till Hotel Gli Dei och checkar in. Middagen äter vi på hotellet.

Efter frukost beger vi oss mot Aversa. Vi stannar till för att ha vår första provning hos Enodelta Antonio Caputo www.enodelta.it Efter provningen kör vi vidare mot Aversa, äter lunch och tittar oss runt. På eftermiddagen ska vi besöka Grotta del Sole i Quarto www.grottadelsole.it På kvällen åker vi till Tommaso Babbo www.cantinebabbo.it för att prova hans viner och äta middag. Övernattning på Hotel Gli Dei.

Nu ska vi bege oss till Sorrentohalvön. Men innan vi kommer dit gör vi ett stopp på Pompei. Vi får där en guidad rundtur av Tarja på ca 2,5 timme. Vi hoppas att vi ska få möjlighet att ha en provning på Pompei (dock inte klart ännu). Efter turen åker vi till Sorrento där vi checkar in på Hotel Continental. Eftermiddagen fri för att upptäcka Sorrento. På kvällen går vi till en Pizzeria. Denna måltid ingår inte i priset eftersom man här har möjlighet att välja sin egen pizza eller någon annan rätt.

Vi går till hamnen i Sorrento och möter Tarja. Båtfärd till Capri. Vi åker minibuss till olika sevärdheter bl.a. Axel Munthes hus Villa Michele. Detta är en heldagsutflykt som inte ingår i priset. Någon vill kanske hellre stanna i Sorrento och ta det lugnt. Vi äter middag och övernattar på Hotel Continental.

Nu är det dags att njuta av Amalfikusten. Vi gör ett fotostopp i Positano. Vi åker uppför höjden till Furore där vi kombinerar provning och lunch hos Marizza Como på Cantina Gran Furor www.granfuror.it En fantastisk upplevelse med en underbar utsikt. Efter lunchen åker vi vidare, stannar till i Amalfi och Ravello, för att sen köra till Avellino. Vi checkar in på Hotel de la Ville där vi också äter vår middag.

Nu blir det två vinprovardagar som heter duga. Vi börjar med att köra till Atripalda och Mastroberardino www.mastroberardino.com Vi äter lunch och åker vidare till Montefusco och Terredora di Paolo www.terredora.net
Vi avslutar denna dagens provningar med ett besök hos Mastroberardino i Benevento. Middagen äter vi på Hotel de la Ville.

Denna dagen börjar vi med en provning hos Antonio Caggiano i Taurasi www.cantinecaggiano.it Vi åker vidare mot Mirabella Eclano och Quinta Decimo www.quintodecimo.it Efter provningen beger vi oss till Sorbo Serpio för att prova vinerna hos Feudi San Gregorio www.feudi.it Middag och övernattning på Hotel de la Ville.

Efter frukost kommer bussen för att hämta oss till flygplatsen. Vi flyger från Neapel kl. 10:25 och landar i Köpenhamn kl. 13:05. Vi erbjuder er att bli hämtade av Schölins buss.