Möt våren i Budapest 13/4 - 17/4 2011
 • Flygresa med Wizzair, Malmö – Budapest retur
 • 4 övernattningar i dubbelrum på Hotell Benzur
 • 4 frukost
 • Busstransfer flygplats – hotell retur
 • Buss- och Tunnelbanekort
 • Stadsrundtur med buss och svensktalande guide
 • Båttur från Budapest till Szentendre
 • Tågresa från Szentendre till Budapest
 • Vinprovning på Labrintus
 • Reseledare
 • Enkelrumstillägg 1100kr
  Kvällsbåttur på Donau 190kr
  Inträde till Scheznyibadet 100kr
  Lustkortsrabatt drages från ord.pris 500kr

  Pris: 4795kr
  Ordinarie Pris: 5295kr

  Fullbokat

  Följ med Forumresor till Budapest. Under några härliga dagar får vi uppleva kultur, nöje samt trevlig shopping. På denna resa besöker vi en fantastisk badanläggning, Saluhallen, många sevärda platser, trevliga restauranger, shoppingcenter, konstnärsstaden Szentendre. På denna resa tar vår reseledare Inger Ljunggren hand om er. Inger känner mycket väl till Budapest, efter många resor dit.

  Boendet är på ett mycket bra 3* Superior hotell, Hotel Benczur. http://hotelbenczur.hu/en Hotellet har ett lugnt läge i diplomatstaden nära stadsparken och paradgatan Andrassy, där många av Budapests sevärdheter ligger.

  Forumresor erbjuder er att åka med vår egen transferbuss till Sturup, Malmö. Den avgår från Kristianstadtrakten runt lunchtid. Väl framme i Malmö flyger vi med Wizzair kl. 14:20 och landar i Budapest kl. 16:05. Transferbuss väntar på flygplatsen, för att föra oss till hotell Benczur. När vi har installerat oss på hotellet tar vi tunnelbanan till ett torg, där det finns 14 restauranger. Efter att vi ätit tidig middag, kan de som vill följa med sightseeingtur med båt på Donau. Vi får då möjlighet att se det upplysta Budapest från flodsidan.

   

  Efter en god frukost åker vi på en guidad stadsrundtur med buss. På bussen finns en svensktalande guide. Vi får bl.a. se Hjältarnas torg, paradgatan Andrassyallén och Stephansdomen. Vi tar också en promenad i Gamla stan och tittar på Fiskarbastionen och Slottsgården. Vi avslutar rundturen med ett besök på utsiktsplatsen uppe på Gellertberget. Efter rundturen har vi bokat lunch på en restaurang nära Saluhallen för de som vill följa med. 
  Efter lunchen blir det egen tid. 
  Ta tillfället att besöka Saluhallen och gågatan Vací Utca, som är innerstadens pulsåder.
  Vill man så kan man följa med Inger på någon aktivitet som hon föreslår. På kvällen har vi bokat bord på en trevlig restaurang för dem som vill följa med.

  Efter frukost åker de som vill, tillsammans med reseledaren, till Széchenyibadet. Detta bad är en av Europas största badanläggningar och här badar man i ett mineralrikt vatten. Vattnet kommer från djupa källor, som förser hundratals bad med hett vatten. Széchenyibadet har 15 pooler varav 12 är Termalbad. Széchenyibadet i Budapest är en klassiker och man behöver inte vara någon badentusiast för att uppskatta det. Arkitekturen, omgivningarna och miljön är en upplevelse i sig. Vi tillbringar förmiddagen på badet.
  Eftermiddagen är till eget förfogande.
  Reseledaren visar er gärna hur man kommer till shoppingcentret West End med ca 400 affärer. Det finns också flera museum och konstgallerier som ligger nära hotellet. 
  Ni får fler tips av Inger.
  På kvällen samlas de som vill följa med reseledaren till restaurang Haxen.  

  Vi tar en lång frukost. På förmiddagen samlas vi för att åka båt uppströms för Donau. Efter några mil från huvudstaden ligger Szentendre. 
  Denna lilla stad är känd som en konstnärsstad och rymmer i dag många gallerier och museer. Detta konstnärsarv, närheten till huvudstaden och framför allt stadens pittoreska arkitektur med krokiga gränder, färgglada barockhus och många kyrkor - som återspeglar stadens etniska mosaik - har gjort Szentendre till ett populärt turistmål. Här passar vi också på att ha en vinprovning i den 200 år gamla vinkällaren Labirintus. Vi tar tåget tillbaka till Budapest. Kvällen är till för eget förfogande. De som vill kan följa med Inger och äta på restaurang Robinson där vi har bokat bord.

  Efter frukost är det dags att lämna Budapest för denna gång. Transferbussen kommer under förmiddagen för att köra oss till flygplatsen. 
  Planet avgår ifrån Budapest 12:05 och landar i Malmö 13:50. Vår egen transferbuss står i Malmö och väntar.