Möt våren i Wien 8/5 - 12/5 2011
  • Flyg från Köpenhamn till Wien tur och retur
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukost
  • Transfer flygplats-hotell-flygplats
  • Tunnelbane- o Spårvagnskort
  • Guidade stadsrundturer
  • Inträde och rundtur på Slottet Schönbrunn
  • Inträde till Spanska Ridskolan
  • Reseledare
Enkelrum 1100kr
Lustkortsrabatt avdragen från ordinarie pris 500kr

Pris: 4795kr
Ordinarie Pris: 5295kr

Fullbokat

Följ med Forumresor och upplev Wien, staden som kan erbjuda barockprakt, wienervalser, vackra jugendhus, goda wienerschnitzlar, världens vackraste kaféer och goda bakverk. Inger Ljunggren guidar oss runt i denna stad, som med stolthet bär med sig traditioner av elegans. Mycket av Wiens 1700-talscharm och 1800-talsprakt har bevarats. Här kan man vandra runt och njuta av de fantastiska omgivningarna.

Man kan bl.a. besöka den gotiska Stephansdomen, habsburgarnas skattkammare i det gamla kejserliga residenset Hofburg, Spanska ridskolan. Om man är musikintresserad har denna stad oerhört mycket att erbjuda; Staatsoper, Volksoper samt Musikverein där scenen för de kända Nyårskonserterna finns.

Vi ska tillbringa 4 nätter på det 4* Hotel Bellevue www.austria-hotels.at/hotel-bellevue/index.html Hotellet ligger i centrala Wien med närhet både till tunnelbana och spårvagn. Hotellet byggdes 1873.

Vi flyger med Air Berlin från Kastrup, Köpenhamn kl. 15:20 och landar på Schwechat, Wien kl. 16:55. Efter en kort transfer kommer vi till vårt hotell, Hotel Bellevue, där vi checkar in. På detta hotell, byggt år 1873, kommer vi att tillbringa 4 nätter. För de som vill bokar vi bord på hotellets restaurang på kvällen.

 

Efter frukost samlas vi i receptionen för en stadsrundtur. Vi börjar med att åka spårvagn längs ringen (spåren går runt staden). Här kommer vi att få se många sevärdheter såsom Parlamentet, Rådhuset, Hofburg, Operan m.m.
Vi hoppar av och går en bit till fots för att upptäcka de inre delarna av centrum.
Hit får nämligen inga bilar tillträde. Det finns många trevliga restauranger och kaféer för lunch eller en fika. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter i detta fina område.
På kvällen kan de som vill, följa med reseledaren till restaurang Zwölf Apostelkeller  www.zwoelf-apostelkeller.at

 

Klockan 09:30 åker vi tunnelbana till slottet Schönbrunn. Här får vi en guidad tur bland slottets många vackra rum. Det var på detta slott som Wolfgang Amadeus Mozart höll sin första konsert. Efter slottsturen tar vi en sväng på den fantastiska matmarknaden Naschmarkt. Vi passar på att äta vår lunch här. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.
Kanske är det någon som vill gå på konsert på Musikverein. Denna kväll spelas en konsert med musik av Smetana, Debussy etc.  Konserten börjar 19:30 och spårvagnen går direkt dit.
För er andra som vill följa med reseledaren och äta middag, bokar vi bord på en trevlig restaurang.

 

Klockan 09:00 åker vi till slottet Hofburg och Spanska ridskolan. Den spanska Ridskolan i Wien är det enda ridinstitut i världen där man sedan 400 år har vårdat den klassiska ridkonsten i dess renaste form. Morgonuppvisningen till vacker musik är mellan klockan 10.00 – 12.00. Efter uppvisningen kan de som vill följa med till Café Central och äta lunch. Detta kafé anses av många vara Wiens praktfullaste kafé.
Efter vår lunch åker vi för att titta på Hundertwasser Haus (ett annorlunda bostadskvarter).  På kvällen kan de som vill följa med reseledaren till Weingut Reinprecht i Grinzing där vi äter middag och lyssnar på schrammelmusik.
www.weingut-reinprecht.at

Efter frukost åker vi till Wiens mest trendiga shoppinggata som heter Mariahilfer Strasse. Spårvagn går direkt dit.
Klockan 15:30 hämtar transfern oss från hotellet för att ta oss till flygplatsen. Flyget avgår 17:50 och landar i Köpenhamn klockan 19:25.