Möt våren i Sorrento, på Amalfikusten, Pompei, Capri.. 2/4 - 6/4 2011
  • Flyg tur och retur Köpenhamn -Neapel, Cimber/Sterling och Air Berlin
  • Boende på 4* Hotel Continental i Sorrento
  • 4 frukostar
  • 2 middagar på hotellet
  • Halvdagsutflykt till Neapel med buss och till fots
  • Svensktalande guide
  • Reseledare Eva och Erling Alvesson
Enkelrum 700kr
Utflykt till Capri. Heldagsutflykt med båt, transfer, guidning och inträde. 475kr
Utflykt till Pompei. Halvdagsutflykt med tåg, inträde och guidning. 275kr
Utflykt till Amalfi. Heldagsutflykt med buss och guidning. 250kr
Lustkortsrabatt, avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 5995kr
Ordinarie Pris: 6495kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på denna sägenomspännande tur till Campanien, ett italienskt landskap som innehåller många sevärda platser. Eller vad sägs om Pompei, Capri, Sorrento och den ljuvliga sträckan längs Amalfikusten. Givetvis besöker vi alla dessa ställen och vi hinner även med att upptäcka Neapel.

Vi bor på 4* Hotel Continental som ligger mitt i Sorrento. På hotellet finns swimmingpool. Hotellet har en privat strand som nås med hiss från hotellet.
www.continentalsorrento.com

 

Vi flyger tidig morgon med Cimber Sterling från Köpenhamn till Neapel. Flygtiderna är 07:00 - 09:40. Tarja, vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Tack vare denna tidiga morgon hinner vi med en rundtur i Neapel. Tarja tar oss med på dels en bussrundtur och dels en guidad vandring i Neapels gamla stad. Vi hinner även med ett pizzastopp, vi är ju i pizzans hemstad. Efter att vi har upplevt Neapel tar bussen oss till Sorrento där vi har vårt hotell som vi ska bo på i 4 nätter. Middag äter vi på hotellet.

Heldagsutflykt till Capri för de som vill följa med. Efter en god frukost traskar vi ner till hamnen där färjan tar oss till Capri. På Capri guidar Tarja oss runt med bland annat ett besök på Villa San Michele (Axel Munthe). Vi åker minibuss mellan sevärdheterna. Efter en heldag på Capri tar färjan oss tillbaka till Sorrento. På kvällen bokar vi bord på en mysig restaurang för de som vill följa med. 

Halvdagsutflykt till Pompei för de som vill följa med. Förmiddagen blir till eget förfogande. På eftermiddagen träffas vi för att promenera till järnvägsstationen där vi tar tåget till Pompei. På Pompei möter Tarja upp för att guida oss runt bland utgrävningarna under ca. 2 1/2 timme. När vi är klara tar vi tåget tillbaka till Sorrento. På kvällen bokar vi bord på en Trattoria för de som vill följa med.

Idag åker vi till Amalfikusten, en spektakulär bussresa längs kusten med fantastiska vyer. Vi gör ett fotostopp i Positano för att därefter åka vidare till Amalfi där vi stannar till för ett kort besök. När vi är klara i Amalfi åker vi vidare mot Ravello där vi tillbringar några timmar att ströva runt i gränderna. Äter lunch och njuter av utsikten. För de som vill finns det möjlighet att besöka några av de underbara trädgårdarna. Middagen äter vi på hotellet.

Förmiddagen tillbringar vi på egen hand i Sorrento. Vid lunchtid hämtar transferbussen oss för att köra till flygplatsen. Vi flyger med Air Berlin från Neapel 15:50 och landar i Köpenhamn 20:25.