Julresa till Budapest 4/12 - 7/12 2011
  • Flygresa tur/retur med Wizzair
  • Transfer till/från hotellet
  • 3 övernattningar på 4* Hotel Korona
  • 3 frukost
  • Guidad stadsrundtur med svensktalande guide
  • Tunnelbane-busskort
  • Reseledare
Enkelrum 600kr
Transfer Sturup tur/retur 300kr
Lustkortsrabatt avdragen från ordinarie pris 500kr

Pris: 3995kr
Ordinarie Pris: 4495kr

10 platser kvar.

Boka

Följ med Forumresor till Budapest. I december förvandlas stadens mest kända och kanske finaste torg, Vörösmartyter, till en gammaldags julmarknad. Här finns över 100 små trästugor med ett härligt utbud av traditionellt ungerskt hantverk. På denna resa besöker vi även en fantastisk badanläggning, saluhallen, trevliga restauranger, shoppingcenter…
Reseledaren Inger Ljunggren tar hand om er. Inger känner mycket väl till Budapest, efter många resor dit.

Vi bor på det centralt belägna 4* hotellet Korona.
Titta på hotellets hemsida http://www.mercure.com/gb/hotel-1765-mercure-budapest-korona/index.shtml 

För de som vill, ordnar vi en busstransfer från Kristianstadstrakten. Vi flyger med Wizzair från Malmö kl. 07:40 och landar i Budapest kl. 09:20. Transferbussen väntar på flygplatsen, för att ta oss med på en guidad stadsrundtur. På bussen finns en svensktalande guide. Vi besöker bl.a. Hjältarnas torg, paradgatan Andrassy, Stephansdomen, slottet och Gellertberget. Vi tar också en liten promenad på Fiskarbastionen. Efter stadsrundturen blir vi avsläppta för incheckning vid det 4* hotellet Korona. Hotellet ligger mycket centralt, med gångavstånd till mycket. Efter incheckningen kan de som vill följa med reseledaren och äta lunch på Restaurang Rustico som ligger nära Saluhallen. Efter lunchen tar vi en promenad på den härliga gågatan Vàci Utca. Denna gata för oss fram till julmarknadstorget. Här kan man både äta och dricka gott. När vi är nöjda kan vi ta tunnelbanan tillbaka till hotellet.

Efter en god frukost samlas vi i hotellfoajén. Klockan 09:00 åker de som vill, tillsammans med reseledaren, med spårvagnen till Gellertbadet. Gellertbadet i Budapest är en klassiker och man inte behöver vara någon badentusiast för att uppskatta det. Arkitekturen, omgivningarna och miljön är en upplevelse i sig. Det finns självklart tid att prova på den klassiska massagen för dem som vill. Vi tillbringar förmiddagen på badet.
Eftermiddagen är till för egna aktiviteter. Reseledaren har många förslag. På kvällen kan de som vill, följa med reseledaren till en trevlig restaurang.

 

Dagen är till eget förfogande.

Ett  förslag är att åka ut till shoppingcentret West End med c:a 400 affärer. Tunnelbanan utanför vårt hotell går direkt dit. Möjlighet finns också att besöka julmarknaden igen. Eller kanske gå på något av de många gallerier och muséer som finns i närheten.

Fler tips får ni av reseledaren.

På kvällen samlas de som vill följa med reseledaren och ta en båttur på Donau. Efter den vackra upplysta kvällsturen går vi och äter middag på någon trevlig restaurang i närheten.

 

 

Efter en härlig frukost är det dags att lämna Budapest. Transferbussen hämtar upp vid hotellet för att köra oss till flygplatsen. Planet avgår från Budapest kl. 09:50 och landar på Sturup kl. 11.40. Transferbussen väntar på Sturup för att köra oss hemåt mot Kristianstadstrakten igen.