Vandra i Cinque Terre 1/9 - 5/9 2012
  • Flygresa med Norwegian, Köpenhamn - Pisa, retur
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukost
  • 3-dagars vandrings- och tågkort 
  • 1 båttur
  • Turistbuss för transfer i Italien
  • Reseledare Eva och Erling Alvesson
Enkelrumstillägg 1200kr
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6795kr
Ordinarie Pris: 7295kr

Fullbokat

Följ med Forumresor och samla upplevelse-minnen på denna ljuvliga resa till Italien. En resa för kropp och själ. Vi håller till i regionen Ligurien. Närmare bestämt i Cinque Terre. Detta område har fem pittoreska byar som ligger vid det underbara blå Medelhavet.I detta område ska vi vandra på vackra gångvägar till alla de fem byarna, äta god mat och dricka goda viner. Vi ska ge oss ut på både båt- och tågfärd. Alla våra utflykter ingår i priset. I dessa byar finns många restauranger, trattorior, osterior, där man kan konsten att tillaga den italienska maten, med kärlek. Tack vare bra flygtider, har vi möjlighet att använda även resdagarna på bästa sätt. Vi erbjuder er att åka med vår transferbuss, mot ett tillägg, till/från Kastrup.

Vi bor på ett litet trevligt 3* familjeägt hotell som heter La Colonnina i Monterosso Mare www.lacolonninacinqueterre.it. Hotellet ligger i de gamla stadsdelarna, med ett kort gångavstånd till stranden.

Vi flyger från Kastrup/Köpenhamn med Norwegian kl. 6:30 och landar i Pisa kl. 8:50. Där blir vi hämtade av en transfer, som tar oss från Pisa till Monterosso Mare. På eftermiddagen upptäcker vi Monterosso, som är den största av de fem byarna med det gemensamma namnet Cinque Terre (som betyder just de fem byarna). Gemensam middag på restaurang Ely i Monterosso för dem som vill.

Vi börjar vår vandring med att gå till grannbyn Vernazza. Där äter vi en god lunch och sen vandrar vi eller tar tåget tillbaka till Monterosso. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Kanske att man passar på att ta ett dopp i Medelhavet. På kvällen tar vi tåget tillbaka till Vernazza, där vi har bokat på restaurang Belforte för dem som önskar att följa med gruppen www.ristorantebelforte.it/en

Efter frukost beger vi oss till tågstationen. Vi åker tåg till Riomaggiore där vi börjar vår vandring tillbaka till Monterosso. Under denna dag går vi även en bit på den högre leden. Givetvis stannar vi till för fika och lunch. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Nu känner vi oss beredda att gå hela leden. Efter frukost beger vi oss till fots från Monterosso till Riomaggiore (vi får dock åka tåg en liten sträcka). Vi stannar till för fika och lunch. Vi tar båten tillbaka till Monterosso. Belåtna kommer vi tillbaka för att kunna äta en god middag på restaurang La Tortuga för dem som önskar att följa med gruppen.

Sista dagen blir en lugn dag. Strosa runt, ta ett bad, fika...Vi lämnar Monterosso kl. 17:30. Flyget går från Pisa 21:25 och landar på Kastrup 23:45.