Möt våren på Amalfikusten 13/4 - 17/4 2012
  • Flyg tur och retur Köpenhamn - Neapel, retur
  • Boende på 4* Hotel Continental i Sorrento
  • 4 frukostar
  • 2 middagar 
  • Stadsrundtur med buss och till fots i Neapel
  • Svensktalande lokalguide
  • Reseledare Eva och Erling Alvesson
Enkelrum 1000kr
Utflykt till Capri, heldagstur 475kr
Utflykt på Amalfikusten, heldagstur 275kr
Utflykt till Pompeji, halvdagstur 275kr
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6495kr
Ordinarie Pris: 6995kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på denna sägenomspännande tur till Campanien, ett italienskt landskap som innehåller många sevärda platser. Eller vad sägs om Pompei, Capri, Sorrento och den ljuvliga sträckan längs Amalfikusten. Givetvis besöker vi alla dessa ställen och vi hinner även med att upptäcka Neapel.
 Vi erbjuder er att följa med vår transferbuss till/från Kastrup mot ett tillägg.

Vi bor på 4* Hotel Continental som ligger mitt i Sorrento. På hotellet finns en utomhus-swimmingpool. Hotellet har en privat strand som nås med hiss från hotellet.
www.continentalsorrento.com

Vi flyger tidig morgon med Air Berlin från Köpenhamn till Neapel. Flygtid 07:00 - 12.00, med mellanlandning i Berlin. Tarja, vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Tack vare denna tidiga morgon hinner vi med en rundtur i Neapel. Tarja tar oss med på dels en bussrundtur och dels en guidad vandring i Neapels gamla stad. Vi hinner även med ett pizzastopp. Vi är ju i pizzans hemstad. Efter att vi har upplevt Neapel tar bussen oss till Sorrento där vi har vårt hotell som vi ska bo på i 4 nätter. Middag äter vi på hotellet

Heldagsutflykt till Capri för de som vill följa med. Efter en god frukost traskar vi ner till hamnen där färjan tar oss till Capri. På Capri guidas vi runt av en lokalguide, med bland annat ett besök på Villa San Michele (Axel Munthe). Vi åker minibuss mellan sevärdheterna. Efter en heldag på Capri tar färjan oss tillbaka till Sorrento. På kvällen bokar vi bord på en mysig restaurang för de som vill följa med. 

Idag åker vi till Amalfikusten, en spektakulär bussresa längs kusten med fantastiska vyer. Vi gör ett fotostopp i Positano för att därefter åka vidare till Amalfi, där vi stannar till för ett kort besök. När vi är klara i Amalfi åker vi vidare mot Ravello där vi tillbringar några timmar att ströva runt i gränderna. Äta lunch och njuta av utsikten. För de som vill finns det möjlighet att besöka några av de underbara trädgårdarna. Kvällen är ledig för egna aktiviteter. 

Denna dag är ledig för egna aktiviteter, strosa runt bland de trånga kvarteren, ta en espresso på en av de många barererna. Ät en långlunch på en uteservering. Shoppa i de många affärerna.
Gemensam middag på Trattoria dell`800 i Sorrento.

 

Efter frukosten åker vi till Pompei där Tarja möter oss för en 2 1/2 timmes guidning i det historiska området. När vi har ätit lunch sätter vi oss i bussen för att åka till Rom där vi tar flyget kl. 19.15 och landar i Köpenhamn kl. 21.55.