Cykla i Moseldalen 15/9 - 21/9 2012
 • Bussresa i förstklassig turistbuss från Bergkvara Buss, Kalmar
 • 6 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell
 • 6 frukost
 • 2 middagar
 • Cykelhyra
 • Båttur
 • Vinguide
 • Reseledare
 • Enkelrum 1100kr
  Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

  Pris: 6895kr
  Ordinarie Pris: 7395kr

  Fullbokat

  Följ med Forumresor på en härligt aktiv resa. Vi ska cykla, vandra, prova viner och åka båt. Vi cyklar längs med floden Mosel på underbara vägar. Tillsammans med Kaj Björk, vinkännare från Kristianstad, besöker vi ett flertal producenter av goda Moselviner. Vem kan säga nej till ett glas Rieslingvin från Mosel? 

  Vi bor mitt i Bernkastel Kues, i den gamla delen med alla sina korsvirkeshus. Denna stad var från början två självständiga städer, men sammanlänkades 1905 med en bro. På denna resa ska vi, förutom att cykla, också göra en vandringstur från Bernkastel Kues, över kullarna till Traben Trarbach, ännu en av Moseldalens pittoreska byar. Vi tar sen flodbåten tillbaka till vårt hotell. En resa för kropp och själ. Cykelturerna är mestadels på platt mark.

  Vår första övernattning är i Neuenstein - Aua, hotel Landgasthof Hotel Hess http://landgasthof-hess.de/


  Vårt hotell i Moseldalen ligger i den pittoreska staden Bernkastel Kues. Hotellet ligger mycket centralt, är 3* och heter Hotel Römischer Kaiser http://www.roemischer-kaiser-bernkastel.de

   Sista övernattningen blir i Goslar, vid Marknadsplatsen, bor vi på det 4* Hotel Kaiserwoerth www.kaiserworth.de/

  Vi åker tidigt på morgonen med Bergkvarabuss. Upphämtningsplatser längs med E22. Färden går över Öresundsbron och vidare genom Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden.och kör en bit genom Tyskland. Vår första övernattning blir på det 3* hotellet  Landgasthof Hotel Hess i Neuenstein - Aua. Vi äter gemensam middag på hotellet. 

  Efter en god frukost ger vi oss iväg. Framemot lunchtid är vi framme i Moseldalen. Men innan vi checkar in på vårt hotel i Bernkastel Kues ska vi besöka den romantiska staden Cochem. Vi passar även på att äta lunch. Efter detta besök har vi vår första vinprovning. Vi ska prova vin hos S. A. Prüm i Wehlen http://www.sapruem.com  Efter provningen beger vi oss till hotellet, där vi checkar in. Hotellet ligger mycket centralt. Vi har bokat bord på Ratskeller i Bernkastel Kues, för dem som vill följa med gruppen.

  Efter frukosten är det så dags att hämta ut våra cyklar. Vi beger oss norröver mot Erden. På denna cykeltur äter vi lunch och provar goda Moselviner hos Albert Schwaab http://www.albertschwaab.de/ Framemot  eftermiddagen kommer vi tillbaka till Bernkastel Kues och vårt hotell. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
  Cykeltur ca 30 km tur/retur.

  Ny dag och ny cykeltur. Denna dag cyklar vi söderöver längs med Mosel. Vi följer floden mot Piesport. Innan vi kommer fram till Piesport stannar vi för fika och picnic inköp. Väl framme i Piesport besöker vi Weingut Hoffmann-Simon för att prova deras viner http://www.hoffmann-simon.de/ Efter provningen stannar vi kvar och har picnic i trädgården. Framemot eftermiddagen kommer vi tillbaka till Bernkastel Kues. Vi lämnar tillbaks våra cyklar. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen har vi bokat bord på Rotesserie Royale för dem som vill följa med gruppen och äta www.rotisserie-royal.de 
  Vi äter en 6-rätters middag med utvalda viner. En härlig upplevelse.
  Cykeltur ca 40 km tur/retur.

  Nu är det dags för vår vandringsdag. Vi går över kullarna från Bernkastel Kues i riktning mot Traben Trarbach. En tur på ca 2,5 timme.
  När vi kommit fram till Traben Trarbach passar vi på att titta runt och sen smakar det alldeles utmärkt med en lunch. Efter den goda lunchen tar vi båten tillbaka till Bernkastel Kues. På båtturen som tar ca. 2 timmar passar vi på att titta på byarna som vi tidigare har cyklat genom.
  Framemot eftermiddagen kommer vi tillbaka till Bernkastel Kues. Vi passar på att njuta av sista kvällen i Moseldalen. Vi har bokat bord på Ratskeller i Bernkastel Kues, för dem som vill följa med gruppen och äta. I kombination med middagen har vi en provning på Ratskeller med viner från Dr Loosen http://www.drloosen.com/index.php 

  Efter frukosten lämnar vi hotellet i Bernkastel Kues och kör åter norröver. Vårt mål är Hildesheim. På eftermiddagen kommer vi fram till den mysiga staden. Vi checkar in på det 4* hotellet Van der Walk, som ligger vid Marknadsplatsen, mitt i stan. Passa på att ta en promenad i stan, innan vi äter en gemensam middag på hotellet.

  När vi har ätit den goda hotellfrukosten lämnar vi Hildesheim. Vi gör ett stopp i Heiligenhafen för diverse inköp, innan vi fortsätter hemfärden. Framåt kvällen är vi åter i Sverige.