Munskänksresa till Tysklands Vindistrikt 21/4-29/4 2012
  • Bussresa i förstklassig turistbuss från Bergkvara Buss, Kalmar
  • 8 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell
  • 8 frukost
  • 7 middagar
  • Reseledare och vinguide Kaj Björk

 

Enkelrum 1700kr
Vinprovningar
1 Middag i samband med provning

Pris: 9395kr

Fullbokat

Följ med Kaj Björk och Forumresor på en härlig Munskänksresa till några av de fantastiska Tyska Vindistrikten. Vi ska prova många goda viner, äta gott och bara njuta. Vi besöker ett flertal producenter av goda tyska viner i Franken, i Rheinland Pfalz och i Rheingau. Denna resa är bokningsbar endast för medlemmar i Munskänkarna, Kristianstad.

 

Vår första övernattning blir i Neuenstein-Aua på hotell Landgasthof Hotel Hess 3* http://landgasthof-hess.de/ 

Vårt hotell i Franken ligger i Frickenhausen och heter Hotel Meintzinger  3* http://www.hotel-meintzinger.de/
Ägaren till hotellet har också en vingård som producerar underbara viner och självklart ska vi provsmaka dessa.

Vårt hotell i Rheinland Pfalz heter Steigenberger Hotel 4* och ligger i Deidesheim www.deidesheim.steigenberger.de

 

Vårt hotell i Rheingau heter Hotel Rüdesheimer Hof 3* och ligger i Rüdesheim www.ruedesheimer-hof.de

 

Vårt övernattningshotell på hemvägen ligger i Hildesheim och heter Van der Walk 4*  http://hildesheim.vandervalk.de/en

Vi åker tidigt på morgonen med Bergkvarabuss. Upphämtningsplatser från Sölvesborg... Färden går över Öresundsbron och vidare genom Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden och kör en bit genom Tyskland. Vår första övernattning blir på det 3* hotellet Landgasthof Hotel Hess i Neuenstein - Aua. Vi äter gemensam middag på hotellet. 

Efter en god frukost fortsätter vår färd söderut. Efter några timmars bussfärd kommer vi till ett av Tysklands många ljuvliga vindistrikt, Franken. Vi åker till en av producenterna av goda Frankenviner; Bocksbeutelhof som ligger i byn Volkach http://www.bocksbeutel-hof.de/ Här ska vi förutom att prova viner även äta lunch. Efter provningen kör vi vidare till Frickenhausen, där vi ska övernatta i två nätter. Vi checkar in på Hotel Meintzinger, som ligger mitt i den lilla byn. Innan middagen, som vi äter på Restaurang Fischer i byn, tar vi en provning av Meintzingers viner.

Efter en god frukost ger vi oss av mot Randersacker, där vi ska ha den första provningen hos Schmitt´s Kinder http://www.schmitts-kinder.de/ Efter provningen åker vi till Würzburg där vi får några timmar för att strosa runt och äta lunch. Vi samlas åter för att besöka Staatlicher Hofkeller http://www.hofkeller.de/ På hemvägen mot hotellet stannar vi till på Schloss Sommerhausen http://www.weingut-schloss-sommerhausen.de/ där vi ska kombinera provningen med middag. Efter denna utsökta måltid kör bussen oss tillbaka till Frickenhausen.

Efter frukosten kör bussen oss en kort sträcka till en by som heter Iphofen. Där ska vi prova viner hos den kände producenten Hans Wirsching
http://www.wirsching.de/ Vid lunchtid kör bussen oss till Rothenburg (julstaden) för ett litet besök inkl. lunch. Kanske är det någon som vill passa på att köpa något julpynt med sig hem. Vi åker vidare till Deidesheim i Rheinland Pfalz, där vi ska bo två nätter på Steigenberger Hotel. Hotellet ligger vid vinfälten. Middagen äter vi på hotellets restaurang.

Nu är det Rheinland Pfalz som ska upptäckas. Vi börjar med att åka till Siebeldingen och Ökonomierat Rebholtz http://www.oekonomierat-rebholz.com/ och provar deras viner. Efter provningen åker vi  till Neustadt, äter lunch och provar hos Müller - Catoir http://www.mueller-catoir.de/ På kvällen äter vi middag på hotellets restaurang.

Efter frukosten kör vi vidare mot nästa region och det är Rheingau. Innan vi lämnar Deidesheim passar vi på att besöka Dr. von Bassermann-Jordan http://www.bassermann-jordan.de/ Efter provningen äter vi lunch och kör sedan vidare mot Lauersheim och provningen hos Knipser Johanneshof http://www.weingut-knipser.de/ Vi fortsätter färden mot Rüdesheim och till vårt Hotel Rüdesheimer Hof www.ruedesheimer-hof.de . Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Nu ska vi upptäcka Rheingau. Vi börjar med att köra till Kiedrich och Weingut Roberty Weil  http://www.weingut-robert-weil.com/index.php Efter provningen kör vi till ett kloster, Eberbach, där vi ska äta lunch, titta oss runt och ha eftermiddagens provning http://kloster-eberbach.de/ En kort beskrivning av Klostret: Kloster Eberbach i Rheingau, på floden Rhens norra strand, fortsätter och bevarar den mer än 850 år gamla vinmakar- traditionen från Cisterciensermunkarna. Klostret räknas till ett av de bäst bevarade kyrkliga anläggningarna i Europa. Idag drivs vinmakningen av staten Hessen. Några av Rheingaus absolut bästa vinberg finns i klostrets ägo. På kvällen åker vi tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

För att prova de sista tyska vinerna från Rheingau åker vi till  Georg Breuer i Rüdesheim  http://www.georg-breuer.com/ Efter provningen passar vi på att äta lunch i Rüdesheim, innan vi börjar vår färd norröver mot Hildesheim. Här ska vi övernatta på Hotel Van der Walk. Hotellet har ett utmärkt läge precis vid Marknadsplatsen. Vi äter middag på hotellet.

Så var det sista morgonen på denna resa. En härlig frukost väntar oss, innan vi börjar vår hemfärd. Vi åker färjan Puttgarden - Rödby och framåt kvällen är vi tillbaka till våra hemorter.

Vi har fått uppleva 3 av Tysklands Vindistrikt, provat viner hos 13 trevliga producenter, ätit gott och njutit av livet.