Upplev Toscana 20/4 - 24/4 2012
 • Flyg tur och retur Köpenhamn - Rom
 • Transfer till/från Rom
 • 4 övernattningar på 3* Hotel Sovestro i San Gimignano
 • 4 frukostar
 • 1 middag på hotellet
 • Utflykt till Chianto Classico-området
 • Utflykt till Sienna
 • Utflykt till Volterra
 • Reseledare Eva och Erling Alvesson
 • Enkelrum 900kr
  Transferbuss till/från Kastrup
  Lustkortsrabatt, avdrages på ordinarie pris 500kr

  Pris: 6495kr
  Ordinarie Pris: 6995kr

  Fullbokat

  Följ med Forumresor på en resa till det underbara Toscana. Vi bor precis i utkanten av de många tornens stad, San Gimignano. På denna resa kommer vi bl.a. att besöka de historiska städerna Sienna och Volterra. Vi kommer att smaka på de fantastiskt goda Toscanavinerna. Vi kommer också att besöka några av de damer som Bo Hagström har besökt i sitt populära TV-program Solens Mat. Under några härliga dagar i detta fantastiska landskap, ska vi precis som italienarna själva, äta mycket och långsamt och bara njuta av god mat och gott vin.

  Vi bor bland Toscanas kullar på det 3* Hotel Sovestro. Hotellet ligger på promenadavstånd till San Gimignano www.hotelsovestro.com.

  Vi flyger med Norwegian från Kastrup kl. 08:30. Vi erbjuder för de som vill, att åka med på vår transferbuss. Vi hämtar upp från Fjälkinge, Åhus och längs med E22. Kl. 12:40 landar vi i Rom. Här väntar en ny transfer på oss. Denna buss ska föra oss till vårt hotell i San Gimignano. Hotell Sovestro ligger strax utanför San Gimignano, med en härlig promenad in till stan. Efter incheckning går vi till den närliggande vingården Sovestro och provar deras goda viner. Vi äter en gemensam middag på hotellet (ingår i priset).

  Efter frukost hämtar bussen oss för att åka på en heldag i det underbara Chianti-området. Vi besöker bl.a. Greve och Panzano. På lördagarna brukar det vara marknad i Greve. På eftermiddagen har vi en provning hos en lokal vinproducent, middagen äter vi hos Dario Cecchini (en fantastisk slaktare)  http://www.dariocecchini.com/ Bo Hagström besökte denne slaktare i ett av sina matprogram.

  På söndagen åker vi till Volterra, ännu en vacker italiensk stad. Vi äter lunch och strosar runt, innan vi åker till ännu en lokal vinproducent och provar goda viner. Efter provningen åker vi till Certaldo och restaurang Tre Stelle, som ägs av Mamma Maria och de två döttrarna Donatella och Antonella. Tre damer som har fått besök av Bo Hagström  http://www.letrestelle.com/  Vi avnjuter en god middag i deras vardagsrum. Bussen kör oss sen tillbaka till hotellet.

  Måndagen ska vi ägna åt San Gimignano, de vackra tornens stad. Vi tar en promenad efter frukost. Besöker de trevliga affärerna, går till utsiktsplatsen, fikar, äter lunch. På eftermiddagen tar vi det lugnt, kanske går till en annan vingård som ligger i närheten av hotellet. På kvällen tar vi en ny promenad till centrum för att äta en god stenugnsbakad pizza på Il Trovatore http://trovatoresangimignano.com/   Mätta och belåtna traskar vi tillbaka till hotellet.

  Efter frukosten kör vi till Siena. Vi upptäcker staden, fikar och äter lunch. På eftermiddagen kör vi vidare mot Rom och vårt flyg till Kastrup. Detta Cimber Sterling flyg lämnar Rom kl. 19:15 och landar på Kastrup kl. 21:55. Då står vår transfer där och väntar på att föra oss hem till hemorterna.
  Vi har nu besökt några trevliga italienska städer, provat goda italienska viner och ätit goda italienska maträtter.