Trädgårdsresa till England 4/6 - 7/6 2012
  • Flygresa tur och retur med EasyJet. OBS! Endast handbagage  
  • En natt i dubbelrum på Hotel Mercure i Tunbridge Wells
  • Två nätter i dubbelrum på Royal Wells Hotel i Royal Tunbridge Wells. 
  • Frukost inkluderad alla dagar
  • Lunch inkluderad Dag 1 och Dag 3.
  • Middag inkluderad Dag 2
  • Inträden till alla trädgårdarna
  • Lokal buss i England 


Enkelrum 1000kr
Transfer-buss tur o retur Kastrup

Pris: 7995kr

Boka

Följ med Trädgårdsfixarna och Forumresor till grevskapet Kent i England, ofta kallat "The Garden of England". Vi besöker klassiska trädgårdar som Sissinghurst och Great Dixter samt mindre kända pärlor som Scotney Castle och Marle Place. Dessutom upplever vi det mysiga, lantliga England precis som det är i TV-serierna. Vi bor bekvämt i den vackra staden Royal Tunbridge Wells och disponerar vår egen buss. Anette och Maria från Trädgårdsfixarna i Kivik följer med som reseledare och även som guider i de fantastiska trädgårdarna.

Vi bor första natten på Mercure Turnbridge Wells som ligger i utkanten av Royal TurnbridgeWells.
www.mercure-tunbridge-wells.com
De andra två nätterna bor vi på Royal Wells Hotel i Turnbridge Wells
www.royalwells.co.uk

Vi flyger med Easyjet till London på förmiddagen. Vårt första trädgårdsbesök är Marle Place i Tonbridge. Här finns både formella och informella trädgårdsrum med många perenner, dessutom ett stort woodland och en köksträdgård. Vi lämnar trädgården vid 16-tiden och åker vidare till Royal Tunbridge Wells där vi checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på hotellet, om man så önskar.

Vi har hela dagen till förfogande på Sissinghurst, en av Englands och världens mest kända och älskade trädgårdar. Den skapades av den berömda författarinnan Vita Sackville-West och hennes man Harold Nicholson på 1940- och 50-talen runt ett fantastisk medeltida slottstorn. Trädgården är indelad i många rum och här finns bl a den vita trädgården, en cottage garden, rosträdgården och en köksträdgård. På kvällen åker vi tillsammans till The Crown i Groombridge, en av Englands äldsta pubar. Här äter vi en traditionell engelsk måltid och dricker kanske ett lokalt öl till!

Great Dixter är en annan av Englands världsberömda trädgårdar. Den skapades av Christopher Lloyd och är mest känd för sina ‘mixed borders’ med okonventionella färgkombinationer, roliga formklippta figurer och en nedsänkt trädgård. Hela trädgården vibrerar av färg och är en glad kontrast till det mer välordnade Sissinghurst. Vi får även en guidad visning av det fantastiska huset, vars äldsta delar är från 1400-talet. Eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand i Tunbridge Wells, med shopping, sightseeing och middag.

På väg till flygplatsen besöker vi vår sista trädgård, Scotney Castle, en slottsträdgård med magisk känsla. Här finns en romantisk slottsruin med vallgrav, många olika trädgårdsrum och en park med fantastiska utsikter. Vi avreser från Gatwick tidig kväll och anländer Köpenhamn ca 20.30.