Upplev Gardasjön på Forumresors vis 25/4 - 30/4 2013
  • Flygresa tur och retur Milano
  • Transferbuss i Italien
  • 5 nätter på ***S Hotel
  • 5 frukostar
  • 3 vandringar, varav 2 med svensk vandringsledare
  • Heldagsutflykt med buss till Valpoliciella, inklusive 2 vinprovningar
Enkelrum 2200kr
2 Vinprovningar
Båttur på Gardasjön
Lustkortsrabatt avdrages från ordinarie pris 500kr

Pris: 6495kr
Ordinarie Pris: 6995kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på en unik resa till Italien där vi kombinerar vandringar vid Gardasjön med provsmakning av Amaroneviner och gourmetmat från de bästa kockarna i Italien.
Vi erbjuder en transfer från Kristianstadtrakten till/från Kastrup. Vi flyger på morgonen med Easy Jet till Milano Malpensa. Väl framme i trakten kring Gardasjön, ska vi ta del av så mycket som möjligt, som den här regionen har att erbjuda.

Hotellet som vi bor på heter Hotel Meridiana ***S och ligger i Malcesine. Hotellet är ett designhotell.
www.hotelmeridiana.it

Vi flyger med Easy Jet från Kastrup kl. 09:50 och landar i Milano kl. 11:55. På vägen till Malcesine stannar vi till på en vingård för att prova viner. Denna vingård har gamla anor och har specialiserat sig på att göra både röda, vita och rosé viner från samma druva. Efter provningen kör vi till Malcesine, där vi checkar in på Hotel Meridiana. På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med på en trevlig restaurang.

Efter frukost är det så dags för den första vandringen. Vi kommer att bli guidade på härliga vandringsstigar av en svensk vandringsledare som heter Brii. Hon tar oss med på stigar med en underbar utsikt över Gardasjön. Har man en god grundkondition, klarar man av dessa vandringar. Eftermiddagen är till eget förfogande. På kvällen erbjuder vi de som vill att följa med oss på en restaurang på orten och äta en fantastisk middag, lagad av en kock från en Michelinrestaurang någonstans i Italien. Han lagar denna måltid med lokala råvaror. Detta är ett årligt återkommande event i Malcesine, som kallas för Fish and Chef.

Efter ännu en fantastisk frukost, kanske på terassen med utsikt över Gardasjön, känner vi oss beredda att åka till Valpoliciella-distriktet. Vi blir skjutsade dit med en lokal transferbuss. Nu ska vi prova Amaroneviner, Ripassoviner, Recciotoviner....
Under dagen besöker vi två vingårdar med en härlig italiensk lunch mellan provningarna. Vi äter middag på en liten italiensk bykrog, innan vi åker tillbaka till Malcesine.

Så var det dags för en ny vandring med Brii. Nya underbara upplevelser med det kristallklara vattnet en bit under oss. Eftermiddagen och kvällen är till eget förfogande.

Vi startar dagen med en promenad längs med strandkanten. Väl tillbaka på hotellet, äter vi den goda frukosten. Denna förmiddag erbjuder vi de som vill att följa med på en båttur på Gardasjön. Eftermiddagen är till eget förfogande. På kvällen samlas de som vill, för att ha en Proseccoprovning. Därefter erbjuder vi åter er att följa med oss på en annan restaurang på orten och äta ännu en fantastisk middag. Också denna är lagad av en kock från en Michelinrestaurang, någonstans i Italien.

Så är det hemresedag. Efter frukosten åker vi mot Milano. På resan dit gör vi ett stopp i Bergamo. Vi får tillfälle att vara där några timmar för att upptäcka staden, shoppa och äta lunch. Vi flyger kl. 18:05 från Milano Malpensa och landar på Kastrup kl. 20:10. Då står vår transferbuss och väntar på oss.