Vandra på Mallorca 3/6 - 8/6 2013
  • Flygresa tur och retur Palma, Mallorca
  • Transferbuss på Mallorca
  • 5 nätter på ***hotel
  • 5 frukostar
  • 3 vandringar, varav 2 med svensk vandringsledare
  • Stadsrundtur i Palma med svensk guide
Enkelrumstillägg 1300kr
Lustkortsrabatt avdrages från ordinarie pris 500kr

Pris: 6495kr
Ordinarie Pris: 6995kr

Fullbokat

Följ med Forumresor till Mallorca och upplev denna fantastiska ö på vårt sätt. Vi ska gå på ljuvliga vandringsleder på öns västra sida, bada i Port de Soller, äta på underbara gourmetkrogar och dricka goda majorkanska viner.  Givetvis hinner vi få en guidad stadsrundtur och tid för shopping i Palma.

Tramuntanabergen i den västra delen av Mallorca sträcker sig över en längd av 89 km, täcker en tredjedel av öns yta och har en högsta höjd av 1445 meter. Sedan 2011 finns bergskedjan med på Unescos lista över världskulturarv. Vi ska dock inte vandra så högt. Vi har valt att gå på leder som passar de flesta. Lederna är uppför och nedför, platt mark, asfalterade småvägar, grusgångar, stenbelagda stigar, åsnestigar, en del trappor. Utsikt över Medelhavet, genom skogar, genom oliv-, apelsin-, citron- och limeodlingar. En del av odlingarna är från Antiken och tidig medeltid. Vi kommer att vandra på en del av en led som kallas Dry Stoneleden. Namnet kommer av de handtillverkade stensättningarna som byggts in i landskapet, som trappsteg, murar, stugor och bevattningssystem.

Hotel Es Port http://www.hotelesport.com/en Detta 3* hotell ligger mitt i centrala Port de Soller, ca 200 meter från havet. Fin poolanläggning, både inomhus och utomhus.

Hotel Jaime III http://www.hmjaimeiii.com/?lang=en  Detta 3* hotell ligger mitt i centrala Palma, nära till sevärdheter, restauranger och shopping.

Vi flyger på morgonen från Kastrup till Palma med Norwegian, kl 06:35 - 09:35. Vi erbjuder er att åka med i vår transferbuss, som utgår från Kristianstadtrakten.
Väl framme i Palma blir vi hämtade av en transferbuss som kör oss till Hotel Es Port i Port de Soller.  Här får ni en ledig eftermiddag. Kanske någon vill ta sig ett bad i poolen eller i havet. Kanske någon bara vill strosa runt i den mysiga badorten. Vi erbjuder er att följa med oss och äta i Port de Soller på kvällen.

Efter frukost är vi klara för vår första vandring tillsammans med vår svenska vandringsledare. Vi åker bussen från Port de Soller till Soller där vandringen påbörjas. Vi vandrar uppför, nedför och på platt mark i en underbar terräng. Vi går förbi Biniaraix och kommer fram till Fornalutx. Då har vi passerat 1000-åriga olivlundar, apelsinlundar, citronlundar, åsnor, får och bräkande getter. I Fornalutx passar vi på att stanna till och äta lunch. Efter lunchen går vi vidare, passerar Binibassi på vår väg mot Port de Soller. Väl framme i Port de Soller kan det kännas skönt med ett bad i Medelhavet. Denna vandring tar ca 3,5 timmar. På kvällen erbjuder vi er att följa med på en restaurang i Soller.

Dagens vandringstur är lite kortare än gårdagens. Efter frukost går vi från Port de Soller till Soller. En tur på ca 1,5 timme. Framme i Soller kan man besöka den vackra kyrkan, strosa runt i de smala gränderna, ta en fika på torget eller äta en god lunch, innan man tar sig tillbaka till Port de Soller. Man kan vandra tillbaka, ta bussen eller ta en åktur med spårvagnen. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Nu har vi låtit benen vila, så nu är vi beredda för en ny lite längre vandring. Vi möter återigen vår svenska vandringsledare. Efter frukosten ska vi vandra från Port de Soller till Deia. Deia är känd som bostadsort för många kändisar; Michael Douglas, Pierce Brosnan, Andrew Lloyd Webber.....
Halvvägs på vandringen stannar vi till för en fika. Lunchen äter vi, när vi har kommit fram till Deia. Denna vandring tar ca 4 timmar, på en underbar väg med en vidunderlig utsikt över Medelhavet. På kvällen erbjuder vi er att följa med på en trevlig restaurang i Port de Soller.

Efter frukosten åker vi med buss till Palma. Vi åker till Hotel Jaime III, som ligger mycket centralt, där vi lämnar våra väskor. Vi blir mötta av en svensktalande guide, som tar oss runt på en stadsrundtur på ca 3 timmar, under förmiddagen i Palma.
Vi erbjuder er att följa med oss på en trevlig restaurang för lunch. Eftermiddagen är till för eget förfogande. På kvällen erbjuder vi er att följa med på en trevlig restaurang i Palma.

Efter frukost åker vi till flygplatsen i Palma för att ta oss hem till Köpenhamn. Vi flyger med Norwegian kl 09:55 - 12:55. Vi erbjuder er en transfer från Kastrup till Kristianstadstrakten.