Vandra i Piemonte, Italien 8/10 - 12/10 2013
 • Flygresa med Easyjet, Köpenhamn - Milano, retur
 • 4 övernattningar i dubbelrum
 • 4 frukost
 • Turistbuss för transfer i Italien
 • Reseledare Eva och Erling Alvesson
 • Enkelrumstillägg 1900kr
  Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

  Pris: 6495kr
  Ordinarie Pris: 6995kr

  Fullbokat

  Följ med Forumresor på vandring och tryffeljakt. I oktober månad ska vi upptäcka Piemonte i norra Italien, ett landskap som är precis lika vackert som Toscana. I Piemonte finns också de vackra kullarna, de fantastiska vinerna, den goda maten och dessutom har de tryffeljakt. Vi bor på ett litet familjeägt hotell i byn La Morra som är belägen uppe på en kulle. Härifrån ska vi ge oss ut på vackra vandringar över kullarna och genom vinodlingar. Vi ska också få vara med när tryffeljägaren och hans hund letar efter tryffel. Givetvis måste vi prova de ljuvliga Barolo-, Barbaresco och Barberavinerna. Tack vare bra flygtider, har vi möjlighet att använda även resdagarna på bästa sätt. Vi erbjuder er att åka med vår transferbuss, mot ett tillägg, till/från Kastrup.

  Hotel Corte Gondina, La Morra  www.cortegondina.it 
  Ett litet mysigt familjeägt hotell som ligger centralt i den lilla byn La Morra. Byn ligger på en av kullarna i det vackra landskapet Piemonte i norra Italien.

  På tisdagsmorgon flyger vi med Easyjet från Kastrup och landar vid lunchtid i Milano. En lokal transferbuss väntar på att få köra oss till La Morra. På vägen dit stannar vi till i Canelli för lunch och en provning av Spumante. Vi har ju kommit till huvudstaden av Spumante och då gäller det att passa på. Efter provningen åker vi vidare till vårt hotell och checkar in. På kvällen erbjuder vi dem som vill att gå med oss på någon trevlig restaurang.

  Efter en god frukost är vi redo att starta vår första vandring över kullarna och genom vinodlingarna. Förhoppningsvis har bladen fått sina vackra höstfärger. Vi vandrar till grannbyn Barolo. En sträcka på ca 2,5 timme. Väl framme i Barolo börjar vi med ett besök på Slottets Vinotek. Där finns en utställning, så att vi får en uppfattning om området som vi befinner oss i. Vi äter lunch och därefter får vi en provning med goda Baroloviner, innan vi blir hämtade av transferbussen som kör oss tillbaka till La Morra. På kvällen erbjuder vi dem som vill att följa med oss på en trevlig restaurang.

  Idag har vi fått möjlighet att få vara med på Tryffeljakt. Efter frukost får vi följa med tryffeljägaren och hans hund ut i skogen för att leta efter den dyrbara och åtråvärda tryffeln. Efter lunch har vi möjlighet att gå en vandring runt La Morra, som tar ca 1 timme. På seneftermiddagen ska vi prova viner hos en svensk dam som är gift med en italienare. Dessa två driver en vingård tillsammans med övriga släkten. Vi fortsätter kvällen för de som vill med att äta en god middag tillsammans.

  Nu är det dags för vår andra lite längre vandring. Efter frukost blir vi bussade till Barbaresco. Vi startar vandringen med ett besök i byns gamla kyrka, numera ett vinotek. Efter att ha fått smakat på ett gott rött Barbarescovin går vi mot grannbyn Nieve. Även denna vandring blir över kullarna och genom vingårdar. Fantastiska utsikter. Vandringen tar ca 2 timmar. Vi kommer fram till Nieve och då passar det bra med en god lunch, som vi äter på den lilla Piazzan. På kvällen erbjuder vi dem som vill att följa med oss på en trevlig restaurang.

  Så har det blivit dags för hemresedag. Efter den goda frukosten blir vi hämtade av vår transferbuss. Den ska köra oss till Milano. På vägen dit stannar vi till i Alba. Här är det nämligen Tryffelmarknad på lördagarna. Det kan vara spännande att strosa runt och titta på när de köpslår. Kanske ni själva vill köpa en liten bit tryffel med er hem. Här finns även mycket annat lokalproducerat till försäljning. Det blir även tid för fikastund, shopping, lunch innan vi åker till flygplatsen. På seneftermiddagen flyger vi med Easyjet från Milano till Kastrup. Vi blir hämtade av vår transferbuss, för de som så önskar, och hemkörda till våra påstigningsplatser.