Munskänksresa till Ungern 14/4 - 23/4 2013
  • Flygresa Kastrup - Budapest, enkel resa
  • Bussresa i förstklassig turistbuss från Bergkvara Buss, Kalmar, rundtur och hemresa
  • 9 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell
  • 9 frukost
  • 6 middagar
  • 1 båttur på Donau med middag
  • 1 hästuppvisning med middag
  • 1 lunch
  • 1 vinprovning på Maryak Borok Haza, Budapest
  • Reseledare och vinguide Kaj Björk
Enkelrumstillägg 1900kr
Transfer Kristianstad - Kastrup/retur
Vinprovningar
Luncher

Pris: 10990kr

2 platser kvar.

Boka

Följ med Kaj Björk och Forumresor på en härlig Munskänksresa till några av de fantastiska Ungerska Vindistrikten. Ni ska få prova många goda viner, äta gott och bara njuta. Ni kommer att besöka ett flertal producenter av goda ungerska viner i bl.a. Eger, Tokaj, Villany, Hajós Baja, Balatonboglar och Budapest. Som bonus på resan får ni också möjlighet att prova viner i Österrike och i Tyskland. Ni flyger från Kastrup till Budapest. På flygplatsen i Budapest blir ni upphämtade av vår egen buss, som kör er runt till de olika distrikten, för att sedan föra er hem till Sverige. Detta innebär att ni kan ta dessa goda viner med er hem. Denna resa är bokningsbar endast för medlemmar i Munskänkarna, Kristianstad.
Anmälan sker från kl. 08:00 på tisdagen den 18/12 2012 till Eva Alvesson telefonnummer 044 241330 eller via mail info@forumresor.se  Det går ej att anmäla sig tidigare.
Vi har 35 platser.

Hotel Korona, http://www.accorhotels.com/gb/hotel-1765-mercure-budapest-korona-hotel/index.shtml
Ett 4* hotell i centrala Budapest, nära Saluhallen.

Hotel Palota, http://www.hunguesthotels.hu/en/hotel/lillafured/hunguest_hotel_palota/ 
Ett 4* slottshotell utanför den lilla staden Lillafüred

Hotel Varga Tanya, http://www.vargatanya.hu/en/
Ett 3* hotell och ridanläggning utanför staden Kecskemet

Hotel Laterum, http://www.laterum.hu/index.php?lang=en 
Ett 4* hotell i staden Pécs

Hotel Sopron, http://www.hotelsopron.hu/en
Ett 4* hotell i staden Sopron

Hotel Held, www.hotel-held.de
Ett 4* hotell i staden Regensburg

Hotel Kaiserworth, http://www.kaiserworth.de/
Ett 4* hotell vid Marknadsplatsen i Goslar

På förmiddagen blir ni skjutsade med vår transferbuss (mot tillägg) till Kastrup, Köpenhamn. Ni flyger med Norwegian kl. 14:20 och landar i Budapest kl. 16:10. Vid flygplatsen står vår buss från Bergkvara och väntar på er. Denna buss ska sedan köra er runt till de olika vindistrikten, samt även föra er hem till Sverige.
Väl framme i Budapest blir ni körda till Hotel Korona, där ni checkar in. Hotellet ligger i närheten av Saluhallen. Någon vill kanske ta sig ett dopp i hotellets swimmingpool  eller gå en liten runda på stan, innan det är dags att samlas, för en kort promenad till en restaurang i närheten av hotellet. Eftersom denna middag inte ingår i resans pris, kan man hitta någon trevlig restaurang på egen hand, om man så vill. Vi tipsar gärna.

Efter en god natts sömn och en god frukost får ni några timmar på egen hand. Man kan spendera dessa på många olika sätt; ett bad på Gellertbadet, en runda i Saluhallen, shopping, museibesök eller kanske bara sätta sig på något av Budapests vackra caféer och njuta av en kopp kaffe. Vid lunchtid blir ni upphämtade av vår buss, som kör er till en typisk ungersk restaurang, där ni får smaka en god ungersk gulaschsoppa (ingår). Efter lunchen träffar ni en svensktalande guide som ska visa er Budapest. Både med buss och till fots. Efter stadsrundturen är det dags att besöka Magyar Borok Haza. I detta Ungerska Vinmuseum på Buda kullen, ska ni få  prova goda ungerska viner från olika distrikt.
Så var det dags att åter stiga på bussen och åka till floden Donau. Ni ska åka med en chartrad båt och äta middag. Från båten har man en förträfflig utsikt över ett kvällsupplyst Budapest.

Efter frukosten ger ni er ut på ungerska landsbygden. Ni åker till en producent som heter Matyas Szöke i Gyöngyös, där ni ska ha den första provningen. Efter provningen åker ni vidare till Eger, där ni startar med en lunch, innan ni ska prova viner hos Vilmos Thummerer.
Efter avslutad provning åker ni till Lillafüred och slottshotellet Palota. Här checkar ni in och äter en gemensam middag. Hotellet har en fin wellnes anläggning, om det är någon som vill prova.

När ni har ätit frukost ska ni fortsätta att upptäcka vindistrikten nordost om Budapest. På förmiddagen besöker ni Royal Tokaj Wine Company in Mad, äter lunch och på eftermiddagen blir det en provning hos Oremus i Tolcsva, innan ni beger er tillbaka till Hotel Palota. Gemensam middag på hotellet.

På morgonen lämnar ni Hotel Palota. Ni kommer att åka mot Kecskemét och göra ett stopp för vinprovning. Så småningom kommer ni fram till Varga Tanya, som ligger en bit utanför Kecskemét. Detta är ett hotell och en ridanläggning. På seneftermiddagen blir ni inbjudna till en  åktur med häst och vagn, hästuppvisning samt en traditionell ungersk middag.

Efter frukost beger ni er sydväst mot Pécs. Innan ni kommer fram till hotellet har ni hunnit med två provningar; en i Hajós Baja hos Brilliant Holding och en hos Ede Tiffany i Villany. Väl framme i Pécs, checkar ni in på Hotel Laterum. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Detta är dagen för dem som gillar Sparkling Wines. Ni ska besöka den kände producenten Chapel Hill i Balatonboglar. Efter lunchen åker ni mot Sopron, där ni checkar in på Hotel Sopron, en liten bit upp i backen. Ni får några timmar att upptäcka staden. På kvällen äter vi en gemensam middag på Papa Joe Steakhouse.

På söndagsmorgonen börjar ni er hemfärd mot Sverige. Men eftersom vi åker bussen, har vi möjlighet att upptäcka fler spännande saker. Ni ska stanna till i Dürnstein för att prova goda viner hos Domaine Wachau. Efter provningen åker ni vidare till Regensburg, där ni ska övernatta på Hotel Held. Här kan man koppla av i hotellets inomhuspool, ångbastu eller varför inte ta en trevlig omgång bowling på hotellets egna banor. Gemensam middag på hotellet.

Efter frukosten beger vi oss vidare norrut. Ni kommer att stanna till för en provning (återkommer med producentens namn) och en lunch. Framemot seneftermiddagen kommer ni till Goslar. Ni checkar in på Hotel Kaiserworth, som ligger mycket centralt, precis vid Marknadsplatsen. Gemensam middag på hotellet.

Så var det sista morgonen på denna resa. En härlig frukost väntar er, innan ni börjar er hemfärd. Om det finns plats i bussen för fler inköp stannar ni till i Heiligenhafen. Ni åker färjan Puttgarden - Rödby och framåt kvällen är ni tillbaka i era hemorter.

Ni har fått uppleva 6 av Ungerns Vindistrikt, provat viner hos 11 trevliga producenter, ätit gott och njutit av livet.