Upplev Gardasjön på Forumresors vis 1/5 - 5/5 2014
  • Flygresa tur och retur Milano
  • Transferbuss i Italien
  • 4 nätter på ***S Hotel
  • 4 frukostar
  • 3 vandringar, varav 2 med svensk vandringsledare
  • Heldagsutflykt med buss till Valpoliciella, inklusive 2 vinprovningar och lunch
  • Båttur
  • Reseledare, Eva och Erling Alvesson
Enkelrum 2200kr
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6795kr
Ordinarie Pris: 7295kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på en unik resa till Italien där vi kombinerar vandringar vid Gardasjön med provsmakning av Amaroneviner och gourmetmat från de bästa kockarna i Italien.
Vi erbjuder en transfer från Kristianstadtrakten till/från Kastrup. Vi flyger på morgonen med Easy Jet till Milano Malpensa. Väl framme i trakten kring Gardasjön, ska vi ta del av så mycket som möjligt, som den här regionen har att erbjuda.

Hotellet som vi bor på heter Hotel Meridiana ***S och ligger i Malcesine. Hotellet är ett familjeägt designhotell.
www.hotelmeridiana.it

Vi flyger med Easy Jet från Kastrup kl. 09:50 och landar i Milano kl. 11:55. En transferbuss väntar på oss för att köra oss till Gardasjön. Väl framme i Malcesine finns det tid för att utforska denna underbara by på egen hand. 
På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en restaurang på orten och äta en fantastisk middag  Gourmetmiddagen är lagad av en kock från en Michelinrestaurang, någonstans i Italien. Han lagar denna måltid med lokala råvaror. Detta är ett årligt återkommande event i Malcesine, som kallas för Fish and Chef. 

Efter frukost är det så dags för den första vandringen. Vi kommer att bli guidade på härliga vandringsstigar av en svensk vandringsledare som heter Brii. Hon tar oss med på stigar med en underbar utsikt över Gardasjön. Har man en god grundkondition, klarar man av dessa vandringar. Efter vandringen äter vi lunch på egen hand. Sen samlas vi åter för att åka båten tillbaka till Malcesine. Eftermiddagen är till eget förfogande. På kvällen erbjuder vi dem som vill, att följa med oss och äta middag på en restaurang i Malcesine.

Så var det dags för en ny vandring med Brii. Nya underbara upplevelser med det kristallklara vattnet en bit under oss. Eftermiddagen är till eget förfogande.
På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en restaurang på orten och äta ännu en fantastisk middag. Även denna middag är lagad av en kock från en Michelinrestaurang någonstans i Italien. Han lagar denna måltid med lokala råvaror.

Innan frukost går de som vill en morgonpromenad längs med sjön. Och så efter ännu en fantastisk frukost, kanske på terassen med utsikt över Gardasjön, känner vi oss beredda att åka till Valpoliciella-distriktet. Vi blir skjutsade dit med en lokal transferbuss. Nu ska vi prova Amaroneviner, Ripassoviner, Recciotoviner....
Under dagen besöker vi två vingårdar med en härlig italiensk lunch till en av provningarna. 
På kvällen erbjuder vi dem som vill, att följa med oss på någon trevlig restaurang och äta middag.

Så är det hemresedag. Efter frukosten åker vi mot Milano. På resan dit gör vi ett stopp i Bergamo. Vi får tillfälle att vara där några timmar för att upptäcka staden, shoppa och äta lunch. Vi flyger kl. 18:05 från Milano Malpensa och landar på Kastrup kl. 20:10. Då står vår transferbuss och väntar på oss.