Upplev Österrike från cykelsadeln 22/5 - 27/5 2014

Flygresa med Air Berlin, Köpenhamn - Wien, retur

5 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell
5 frukost
3 middagar
Cykelhyra
Båttur
Turistbuss för transfer Wien - Rust -Wien
Transport av bagage mellan hotellen
Vinguide, Kaj Björk
Reseledare, Eva och Erling Alvesson

 

Tillkommer

6 vinprovningar i bland i kombination med mat (se vidare i programmet)

1 middag

Enkelrum 900kr
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 7295kr
Ordinarie Pris: 7795kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på en underbar kombinerad cykel- och vinresa i Österrike. Detta blir den 11:e gången som vi återkommer till Österrike, för att prova deras goda viner och cykla på härliga cykelvägar. Vi ska cykla runt sjön Neusidlersee, som ligger i den östra delen av landet. Vår vinguide Kaj Björk från Kristianstad tar oss med på fantastiska provningar hos österrikiska vinproducenter. Cykelturerna är mestadels på platt mark. Inga långa dagsetapper.

Hotel Schandl, Rust, 2 nätter       www.hotelschandl.at
Hotel Check Inn, Donnerskirchen  www.checkin-hotel.at
Hotel Wende, Neusidler am See   www.hotel-wende.at
Hotel Post, Illmitz                       www.hotelpostillmitz.com  

Vi erbjuder en transfer från Kristianstad-trakten till/från Köpenhamn. Vi flyger med Air Berlin från Kastrup till Wien. Vi flyger från Kastrup kl. 11:00 och anländer till Wien kl. 12:30. I Wien blir vi hämtade av en transferbuss, som för oss vidare till St Margrethen och Vingården Tinhof.  Där ska vi prova både hans vin och hans stekta spädgris som lunch. Efter detta besök, mätta och belåtna, är det så dags att åka vidare till Rust och vårt hotell som heter Hotel Schandl och är 3*. Hotellet ligger centralt vid torget. Rust ligger på den västra sidan av sjön Neusidlersee. Vid ankomst checkar vi in på hotellet och sen är en stund av eftermiddagen fri för egna aktiviteter. På kvällen samlas de som vill följa med oss för att äta middag på Buschenschank Gabriel i Rust. 

Efter en god natts sömn och en härlig frukost är vi på gång. Vi startar dagen med att hämta ut våra hyrda cyklar och bege oss i väg norröver, på de österrikiska cykelvägarna. Efter en kort cykeltur kommer vi fram till Oggau, Här tänker vi att börja med en fika och därefter kombinera vinprovningen med en lunch hos Haus Marienberg i Oggau. Efter lunchen cyklar vi vidare till byn Donnerskirchen, där vi kommer att ha en provning hos Weingut Sommer. Efter provningen cyklar vi vidare till Hotel Check Inn i Donnerskirchen.  Donnerskirchen ligger på den nordvästra delen av sjön. Vi checkar in och äter en gemensam middag på hotellet.
Cykeltur ca 17 km

Efter frukosten är det dags att cykla vidare. Vårt första stopp är vinprovning hos Jost Höpler i Winden am See. Ett lärorikt vingårdsbesök. Efter besöket passar vi på att ha picnic (maten har vi inhandlat på morgonen).
Efter picnicen cyklar vi vidare. Nu har vi kommit till den norra delen av sjön och vårt mål för dagen Neusidle am See. Övernattningen sker på det 4* hotellet Wende. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Kanske någon vill cykla ner till något av de trevliga strandställena som ligger vid sjön och njuta av en fika. Eller varför inte ta ett bad i sjön. Hotellet har också en fin badanläggning. Man kan även gå på shoppingrunda i den lilla staden. Middagen äter vi gemensamt på hotellets restaurang.
Cykeltur ca 19 km.

Ny cykeldag. Denna tur går på den östra sidan av sjön mot den lilla staden Illmitz. Vi gör ett paus- och fikastopp i Podersdorf. Vi anländer till Illmitz, där vi kombinerar vinprovning och en tidig middag hos Willy Opitz. Efter denna trevliga tillställning  bor vi på Hotel Post.  På kvällen går vi kanske ut på stan och ser vad den kan erbjuda.
Cykeltur 24 km.

Vi startar den sista cykelturen med att bege oss  mot kajen i Illmitz. Härifrån ska vi och våra cyklar bege oss ut på en båttur på sjön Neusidlersee. Sen blir det en ny cykeltur, denna gång till Ungern, där vi passar på att äta lunch. Mätta och belåtna cyklar vi vidare mot Rust. Om man vill kan man ta en tur till strandkanten och ta en eftermiddagsfika. Sen är det dags att lämna tillbaka våra cyklar. Innan middagen hinner vi med en provning hos Robert Wenzel. Middagen äter vi på ett Heurige, Buschenschank Schandl, som ligger i Rust. Övernattningen är på samma hotell som den första natten, nämligen på Hotel Schandl.
Cykeltur ca 14 km.

Efter frukost kommer transferbussen för att föra oss mot Eisenstadt. Vi får några timmars strosande och tid att äta lunch i den vackra staden Eisenstadt, innan vi åker vidare mot flygplatsen. Vi lämnar Wien kl. 17:20 och anländer till Köpenhamn kl. 18:55.
Vi har nu avverkat en 73 km lång tur på cykel. Vi har också fått vara med om  6 provningar, med många goda viner hos spännande vinproducenter. På dessa vinprovningar har vi blivit guidade av den kunnige vinguiden Kaj Björk från Kristianstad. Dessutom har vi blivit många naturupplevelser rikare.