Vandra på Mallorca 1/6 - 6/6 2014
  • Flygresa tur och retur Palma, Mallorca
  • Transferbuss på Mallorca
  • 5 nätter på ***hotel
  • 5 frukostar
  • 3 vandringar
  • Stadsrundtur i Palma
    Reseledare Eva och Erling Alvesson 
Enkelrum 1900kr
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6895kr
Ordinarie Pris: 7395kr

Fullbokat

Följ med Forumresor till Mallorca och upplev denna fantastiska ö på vårt sätt. Vi ska gå på ljuvliga vandringsleder på öns västra sida, bada i Port de Soller, äta på underbara gourmetkrogar och dricka goda majorkanska viner. Givetvis hinner vi få en liten guidad stadsrundtur och tid för shopping i Palma.

Tramuntanabergen i den västra delen av Mallorca sträcker sig över en längd av 89 km, täcker en tredjedel av öns yta och har en högsta höjd av 1445 meter. Sedan 2011 finns bergskedjan med på Unescos lista över världskulturarv. Vi ska dock inte vandra så högt. Vi har valt att gå på leder som passar de flesta. Lederna är uppför och nedför, platt mark, asfalterade småvägar, grusgångar, stenbelagda stigar, åsnestigar, en del trappor. Utsikt över Medelhavet, genom skogar, genom oliv-, apelsin-, citron- och limeodlingar. En del av odlingarna är från Antiken och tidig medeltid. Vi kommer att vandra på en del av en led som kallas Dry Stoneleden. Namnet kommer av de handtillverkade stensättningarna som byggts in i landskapet, som trappsteg, murar, stugor och bevattningssystem.

Hotel Es Port http://www.hotelesport.com/en
Detta 3* hotell ligger mitt i centrala Port de Soller, ca 200 meter från havet. Fin poolanläggning, både inomhus och utomhus.

Vi flyger på morgonen från Kastrup med Air Berlin kl 05:45 och landar i Palma 08:40. Vi erbjuder er att åka med i vår transferbuss, som utgår från Kristianstadtrakten.
Väl framme i Palma blir vi hämtade av en transferbuss som kör oss till Hotel Es Port i Port de Soller.  Här får ni en ledig eftermiddag. Kanske någon vill ta sig ett bad i poolen eller i havet. Kanske någon bara vill strosa runt i den mysiga badorten. Vi erbjuder er att följa med oss och äta i Port de Soller på kvällen.

Efter frukost är vi klara för vår första vandring. Vi åker med bussen från Port de Soller till Soller där vandringen påbörjas. Vi vandrar uppför, nedför och på platt mark i en underbar terräng. Vi går förbi Biniaraix och kommer fram till Fornalutx. Då har vi passerat 1000-åriga olivlundar, apelsinlundar, citronlundar, åsnor, får och bräkande getter. I Fornalutx passar vi på att stanna till och äta lunch. Efter lunchen går vi vidare, passerar Binibassi på vår väg mot Port de Soller. Väl framme i Port de Soller kan det kännas skönt med ett bad i Medelhavet. Denna vandring tar ca 3,5 timmar. På kvällen erbjuder vi er att följa med på en restaurang i Soller.

Dagens vandringstur är lite kortare än gårdagens. Efter frukost går vi från Port de Soller till Soller. En tur på ca 1,5 timme. Framme i Soller kan man besöka den vackra kyrkan, strosa runt i de smala gränderna, ta en fika på torget eller äta en god lunch, innan man tar sig tillbaka till Port de Soller. Man kan vandra tillbaka, ta bussen eller ta en åktur med spårvagnen. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Nu har vi låtit benen vila, så nu är vi beredda för en ny lite längre vandring. Efter frukosten tar vi bussen från Port de Soller till Deia. Sedan vandrar vi från Deia tillbaka till Port de Soller. Deia är känd som bostadsort för många kändisar; Michael Douglas, Pierce Brosnan, Andrew Lloyd Webber.....
Halvvägs på vandringen stannar vi till för en fika/lunch.  Denna vandring tar ca 4 timmar, på en underbar väg med en vidunderlig utsikt över Medelhavet. På kvällen erbjuder vi er att följa med på en trevlig restaurang i Port de Soller.

Efter frukosten åker vi med buss till Palma. Vi tar er runt på en liten stadsrundtur under förmiddagen i Palma.
Vi erbjuder er därefter att följa med oss på en trevlig restaurang för lunch. Eftermiddagen är till för eget förfogande. På kvällen åker vi ut på landsbygden där vi erbjuder er att följa med på en trevlig restaurang, innan vi åker tillbaka till Port de Soller och vårt hotell.

Strax innan lunch åker vi till flygplatsen i Palma för att ta oss hem till Köpenhamn. Vi flyger från Palma med Air Berlin kl 14:25 och landar på Kastrup kl. 17:25.
Vi erbjuder er en transfer från Kastrup till Kristianstadstrakten.