Munskänksresa till Loire 29/3 - 6/4 2014
  • Flygresa Kastrup - Paris
  • Rundtur och hemresa i förstklassig turistbuss från Bergkvara buss
  • 8 övernattningar i dubbelrum på 2* och 4* hotell
  • 8 frukost
  • 7 middagar
  • Inträde på Katedralen i Chartres och slottet i Chenenonceau
  • Reseledare och vinguide Kaj Björk
Enkelrum 2400kr

Pris: 11695kr

Fullbokat

Följ med Kaj Björk och Forumresor på en härlig Munskänksresa till ett av de fantastiska Franska Vindistrikten, nämligen Loiredalen. Ni ska få prova många goda viner, äta gott och bara njuta. Ni ska besöka ett flertal producenter av goda viner i Loire. Men även i Chablis, Bourgogne och Alsace under hemresan. Som bonus på resan får ni också möjlighet att uppleva Katedralen i Chartres och slott i Loire. Ni kommer att flyga från Kastrup till Orly, Paris. På flygplatsen i Paris blir ni upphämtade av vår egen buss, som kör er runt till de olika distrikten, för att sedan föra er hem till Sverige. Detta innebär att ni kan ta många goda franska viner med er hem.
Denna resa är bokningsbar endast för medlemmar i Munskänkarna, Kristianstad.

Följande hotell kommer vi att bo på:
Loire, Mercure Nord, Tours  http://www.accorhotels.com/gb/hotel-1572-mercure-tours-nord/index.shtml
L
oire, Hotel Diderot, Chinon http://www.hoteldiderot.com/
C
hablis, Hostelleri de Clos http://hostellerie-des-clos.fr/
Beaune, Ibis Style, http://www.accorhotels.com/gb/hotel-7572-ibis-styles-beaune-centre
Riquewhir, Hotel Riquewihr http://www.hotel-le-riquewihr.fr/
Goslar, Hotel Kaiserworth http://www.kaiserworth.de/

På morgonen blir ni skjutsade med vår transferbuss (mot tillägg) till Kastrup, Köpenhamn. Ni flyger med Norwegian kl. 08:35 och landar i Paris kl.10:35. Vid flygplatsen står vår buss från Bergkvara och väntar på er. Denna buss ska sedan köra er runt till de olika vindistrikten, samt även föra er hem till Sverige.
På vägen mot Loiredalen stannar ni till i Chartres, där ni kommer att besöka Katedralen samt äta lunch.

Efter detta stopp åker ni vidare mot Tours för att övernatta på Hotel Mercure Tours Centre.

Middagen äter ni på hotellet.

Efter en god natts sömn och en god frukost är det så dags att ge er iväg och upptäcka Loiredalen. Ni börjar med att besöka Maison Bredif i Vouvray. Efter att ni har ätit lunch, åker ni vidare till ett kooperativ som heter Cave de Producteurs des Vouvray, även detta i Vouvray. Efter denna provning åker ni vidare till Chateau Chenonceau för att få en guidad rundtur.
Ni äter middag på en restaurang i Vouvray innan ni åker tillbaka till Hotel Mercure Tours Centre.

Efter frukosten förflyttar ni er till Chinon. På vägen dit stannar ni till för två vingårdsbesök, hos Chateau de la Grille och hos Couly-Dutheil. Framåt sen eftermiddag kommer ni fram till Hotel Diderot. Här checkar ni in och äter en gemensam middag på en restaurang i Chinon.

Ny upptäcktsdag av Loiredalen. Två vingårdsbesök är inplanerade, hos Vignobles Touchais i Doue-la-Fontaine och ytterliggare en som inte är klar ännu. Middag på en restaurang i Chinon. En stund av eftermiddagen fri, för att upptäcka Chinon.
Övernattning på Hotel Diderot.

Efter frukost beger ni er vidare mot Chablis. På vägen dit stannar ni till i Poully-suir Loire för att prova viner hos Chateau de Nozet. Framemot sen eftermiddag checkar ni in på Hotel Hostellerie de Clos i Chablis. Ni äter middag på hotellet.

Ni startar dagen med en provning av Chablisviner hos Jean-Marc Brocard. Efter denna provning åker ni vidare till Echevronne och Lucien Jacob. Här ska ni, förutom att prova goda Bourgogneviner, ha en picnic till lunch.

Väl framme i Beaune blir eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter.
Ni bor på IBIS Style Beaune.

Efter frukosten fortsätter er bussfärd norröver med stopp i Alsace. Under denna dag ska ni få möjlighet till tre provningar. Ni börjar med en provning hos Ginglinger i Eguisheim. I denna lilla mysiga stad äter ni även lunch. Efter lunchen fortsätter ni till Confrérie i Kintzheim för ytterliggare en provning. Hur denna provning kommer att gå till, presenteras senare. Dagen avslutas med incheckning på Hotel Riquewihr i Riquewihr, en provning och middag hos hotellägarefamiljen Sparr.

Från Alsace åker ni vidare genom Tyskland. Stopp för övernattning blir Goslar och Hotel Kaiserworth. Här får ni möjlighet till en stunds strosande i den vackra medeltida tyska staden innan ni äter middag på hotellet.

Så är ni inne på den sista resdagen. Ni lämnar Goslar för att bege er till färjan i Puttgarden. Innan ni kommer fram till färjeläget stannar ni till i Heiligenhafen (om inte lastutrymmet är fyllt) för diverse handel. Framemot kvällen är ni tillbaka i Sverige.

Ni har nu provat viner hos 12 trevliga producenter i några av de fantastiska Franska Vindistrikten, ätit gott och njutit av livet.