Vandra i Piemonte, Italien 7/10 - 11/10
 • Flygresa med Easyjet, Köpenhamn - Milano, retur
 • 4 övernattningar i dubbelrum
 • 4 frukost
 • Turistbuss för transfer i Italien 
 • Reseledare Eva och Erling Alvesson
 • Kostnad för vinprovningar tillkommer
  Enkelrumstillägg 2200kr
  Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

  Pris: 6695kr
  Ordinarie Pris: 7195kr

  Fullbokat

  Följ med Forumresor på trevliga vandringar och tryffeljakt. I oktober månad ska vi upptäcka Piemonte i norra Italien, ett landskap som är precis lika vackert som Toscana. I Piemonte finns också de vackra kullarna, de fantastiska vinerna, den goda maten och dessutom har de tryffeljakt. Vi bor på ett litet familjeägt hotell i byn La Morra som är belägen uppe på en kulle. Härifrån ska vi ge oss ut på vackra vandringar över kullarna och genom vinodlingar. Vi ska också få vara med när tryffeljägaren och hans hund letar efter tryffel. Givetvis måste vi prova de ljuvliga Barolo-, Barbaresco och Barberavinerna. Tack vare bra flygtider, har vi möjlighet att använda även resdagarna på bästa sätt. Vi erbjuder er att åka med vår transferbuss, mot ett tillägg, till/från Kastrup.

  Hotel Corte Gondina, La Morra  www.cortegondina.it 
  Ett litet mysigt familjeägt hotell som ligger centralt i den lilla byn La Morra. Byn ligger på en av kullarna i det vackra landskapet Piemonte i norra Italien.

  På tisdagsmorgon flyger vi med Easyjet från Kastrup och landar vid lunchtid i Milano. En lokal transferbuss väntar på att få köra oss till La Morra. På vägen dit stannar vi till för lunch kombinerat med en vinprovning. Efter provningen åker vi vidare till vårt hotell och checkar in. På kvällen erbjuder vi dem som vill att gå med oss på någon trevlig restaurang.

  Efter en god frukost är vi redo att starta vår första vandring över kullarna och genom vinodlingarna. Kanske har bladen fått sina vackra höstfärger. Vi vandrar till grannbyn Barolo. En sträcka på ca 2 timmar. Väl framme i Barolo börjar vi med ett besök på Slottets Vinotek. Där finns en utställning, så att vi får en uppfattning om området som vi befinner oss i och därefter får vi en provning med goda Baroloviner. Vi äter lunch och upptäcker Barolo, innan vi blir hämtade av transferbussen som kör oss tillbaka till La Morra. Om vi har lust kan vi även välja att vandra tillbaka till La Morra. På kvällen erbjuder vi dem som vill, att följa med oss på en trevlig restaurang.

  Idag har vi fått möjlighet att få vara med på Tryffeljakt. Efter frukost får vi följa med tryffeljägaren och hans hund ut i skogen för att leta efter den dyrbara och åtråvärda tryffeln. Till lunch kombinerar vi en picnic med att gå en tur runt La Morra. På seneftermiddagen ska vi prova viner hos en svensk dam som är gift med en italienare. Dessa två driver en vingård tillsammans med övriga släkten. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

  Nu är det dags för vår andra lite längre vandring. Efter frukost blir vi bussade till Barbaresco. Vi startar vandringen med ett besök i byns gamla kyrka, numera ett vinotek. Efter att ha fått smaka på ett gott rött Barbarescovin går vi mot grannbyn Nieve. Även denna vandring blir över kullarna och genom vingårdar. Fantastiska utsikter. Vi stannar halvvägs på en vingård för att prova viner i kombination med en lättare lunch. Vi vandrar sedan vidare till Nieve och då passar det bra med en liten fika. På kvällen erbjuder vi dem som vill att följa med oss på en trevlig restaurang.

  Så har det blivit dags för hemresedag. Efter den goda frukosten blir vi hämtade av vår transferbuss. Den ska köra oss till Milano. På vägen dit stannar vi till i Alba. Här är det nämligen Tryffelmarknad några lördagarpå hösten. Det kan vara spännande att strosa runt och titta på när de köpslår. Kanske ni själva vill köpa en liten bit tryffel med er hem. Här finns även mycket annat lokalproducerat till försäljning. Det blir även tid för fikastund, shopping, lunch innan vi åker till flygplatsen. På seneftermiddagen flyger vi med Easyjet från Milano till Kastrup. Vi blir hämtade av vår transferbuss, för de som så önskar, och hemkörda till våra påstigningsplatser.