Cykla i Franken, Tyskland 20/9 - 26/9
  • Bussresa i förstklassig turistbuss från Bergkvara Buss, Kalmar
  • 6 övernattningar i dubbelrum på 3* och 4* hotell
  • 6 frukost
  • 5 middagar
  • Cykelhyra 
  • Vinguide, Kaj Björk
  • Reseledare
Kostnad för vinprovningar tillkommer
Enkelrumstillägg 1600kr
Lustkortsrabatt avdrages från ordinarie pris 500kr

Pris: 7495kr
Ordinarie Pris: 7995kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på en härligt aktiv resa i ett av de fantastiska Tyska Vindistrikten. Vi ska cykla, vandra, prova viner och äta gott. Vi cyklar längs med floden Main på underbara vägar. Tillsammans med Kaj Björk, vinkännare från Kristianstad, besöker vi ett flertal producenter av goda Frankenviner. Vem kan säga nej till ett glas Sylvanervin från Franken. 

Vi bor i den lilla byn Frickenhausen längs med floden Main, mitt i vindistriktet Franken. På denna resa ska vi, förutom att cykla, också göra en vandringstur genom vingårdarna. Vår vinguide Kaj Björk tar med oss till fantastiska vinmakare där vi provar deras utmärkta viner. En resa för kropp och själ. Cykelturerna är mestadels på platt mark.

Vår första övernattning blir i Neuenstein-Aua på hotell Landgasthof Hotel Hess 3* http://landgasthof-hess.de/ 
Vårt hotell i Franken ligger i Frickenhausen och heter Hotel Meintzinger  3* http://www.hotel-meintzinger.de/
Ägaren till hotellet har också en vingård som producerar underbara viner och självklart ska vi provsmaka dessa.
På vägen hem stannar vi till i Goslar och bor på Hotel Kaiserworth som ligger mitt vid marknadsplatsen, 4* www.kaiserworth.de

Tidig morgon ger vi oss av med Bergkvara Buss. Upphämtningsplatser längs med E22. Vi fortsätter vidare genom Danmark och tar färjan Rödby - Puttgarden. Framemot tidig kväll är vi framme vid vårt övernattningshotell i Neuenstein - Aua. Vi äter en gemensam middag i hotellets restaurang.

Efter en god frukost fortsätter vår färd söderut. Efter några timmars bussfärd kommer vi till ett av Tysklands många ljuvliga vindistrikt, Franken. Vi åker till en av producenterna av goda Frankenviner; Bocksbeutelhof som ligger i byn Volkach http://www.bocksbeutel-hof.de/ Här ska vi förutom att prova viner även äta en lättare lunch. Efter provningen kör vi vidare till Frickenhausen, där vi ska övernatta i fyra nätter. Vi checkar in på Hotel Meintzinger. Innan middagen, som vi äter på Restaurang Fischer i byn, tar vi en provning av familjen Meintzingers viner.

Efter frukosten är vi beredda på att upptäcka Franken och dess goda viner. Vi åker buss från Frickenhausen till byn Castel. Här hoppar vi av och startar vår vandring mot byn Iphofen. Vi får en härlig promenad genom vinfälten. Väl framme i Iphofen, efter ca. 2,5 timme, äter vi lunch på någon av byns trevliga restauranger. Eftermiddagen ägnar vi åt en provning hos Hans Wirsching http://www.wirsching.de/  Efter provningen blir vi upphämtade av vår buss och körda tillbaka till Frickenhausen. På kvällen åker vi till grannbyn och äter på en av deras mysiga restauranger.

Nu är det dags för den första av två cykeldagar. Vi får dock åka buss en liten bit nordväst, för att komma till byn Sommerhausen, där vi hyr våra cyklar. När alla har fått sina cyklar, ger vi oss iväg på de trevliga cykelvägarna längs med Main. Målet är Würzburg och Staatlicher Hofkeller http://www.hofkeller.de/  Innan provningen får vi en stund att upptäcka staden och äta lunch. På eftermiddagen cyklar vi tillbaka mot Sommerhausen. Här ska vi besöka Schloss Sommerhausen och prova deras underbara viner i kombination med en buffé http://www.weingut-schloss-sommerhausen.de/ Efter provningen cyklar vi tillbaka sista biten mot Frickenhausen.

Cykeldag nummer två. Efter frukosten cyklar vi nordost mot Mainstockheim där vi ska besöka Winzerhof Burrlein http://www.winzerhof-burrlein.de  På färden dit stannar vi till vid en livsmedelsaffär för att inhandla lite picnic-mat. Vi hinner också ta en förmiddagsfika. Efter provningen passar vi på att ha en picnic i det gröna. Färden går sedan tillbaka mot Frickenhausen, med ett stopp i Sulzfeld. Här serveras nämligen den mycket kända 1/2 meter långa Bratwursten, som vi så klart måste smaka. Mätta och belåtna cyklar vi sista biten till Sommerhausen, där vi lämnar tillbaka våra cyklar. Bussen kör oss sedan tillbaka till Frickenhausen. 
Denna kväll är till eget förfogande. Man kanske passar på att besöka byns Vinotek och ta sig någon lättare måltid tillsammans med ett gott glas Frankenvin.

Så var det dags att börja att bege sig hemåt. Vi kör norröver tills att vi kommer till en trevlig liten stad som heter Hann Münden. Här stannar vi till för en god lunch på Ratskellern. Vi kan då även passar på att smaka deras egetbryggda öl. Efter lunch kör vi vidare mot vårt mål för dagen, Goslar. Framåt eftermiddagen kan vi checka in på vårt hotell Kaiserworth. Hotellet ligger mitt vid Marknadsplatsen. Passa på att gå ut och upptäck Goslar, innan vi tillsammans äter vår avslutningsmiddag på hotellet.

Så börjar vi hemfärden mot Sverige. Vi passar på att göra ett stopp i Heiligenhafen för diverse inköp. Framemot kvällen är vi tillbaka i hemorten, efter att ha cyklat, vandrat, druckit goda Frankenviner och ätit gott under några härliga dagar i Tyskland.