Upplev Gardasjön på Forumresors vis 19/4 - 23/4 2016
  • Flygresa tur och retur Milano
  • Transferbuss i Italien
  • 4 nätter på ***S Hotel
  • 4 frukostar
  • 3 vandringar, varav 2 med svensk vandringsledare
  • Heldagsutflykt med buss till Valpoliciella, inklusive 2 vinprovningar och 1 lunch
  • Båttur
  • Reseledare, Eva och Erling Alvesson
Enkelrumstillägg 2000kr
Middagar
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6995kr
Ordinarie Pris: 7495kr

Fullbokat

Följ med Forumresor på en unik resa till Italien där vi kombinerar vandringar vid Gardasjön med provsmakning av Amaroneviner och gourmetmat lagad av en av de bästa kockarna i Italien.
Vi erbjuder en transfer mot tillägg från Kristianstadtrakten till/från Kastrup. Vi flyger på morgonen med Easy Jet till Milano Malpensa. Väl framme i trakten kring Gardasjön, ska vi ta del av så mycket som möjligt, som den här regionen har att erbjuda.

Hotellet som vi bor på heter Hotel Meridiana ***S och ligger i Malcesine. Hotellet är ett designhotell.
www.hotelmeridiana.it

Vi flyger med Easy Jet från Kastrup kl. 09:40 och landar i Milano kl. 11:45. En transferbuss väntar på oss, för att köra oss till Gardasjön. Väl framme i Malcesine finns det tid för att utforska denna underbara by på egen hand. 
På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en restaurang på orten och äta middag.

Efter frukost är det så dags för den första vandringen. Vi kommer att bli guidade på härliga vandringsstigar av en svensk vandringsledare. Hon tar oss med på stigar med en underbar utsikt över Gardasjön. Har man en god grundkondition, klarar man av dessa vandringar. Eftermiddagen är till eget förfogande. På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en restaurang på orten och äta en fantastisk middag, lagad av en kock från en Michelinrestaurang. Denna restaurang ligger någonstans i Italien. Han lagar denna måltid med lokala råvaror. Detta är ett årligt återkommande event i Malcesine, som kallas för Fish and Chef.

Vi börjar dagen med en morgonrunda längs med sjön, för de som vill. Därefter får vi ännu en fantastisk frukost, kanske på terassen med utsikt över Gardasjön. Sen känner vi oss beredda att åka till Valpoliciella-distriktet. Vi blir skjutsade dit med en lokal transferbuss. Nu ska vi prova Amaroneviner, Ripassoviner, Recciotoviner....
Under dagen besöker vi två vingårdar. Den ena provningen kombinerar vi med en härlig italiensk lunch. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Så var det dags för en ny vandring med vår vandringsledare. Nya underbara upplevelser med det kristallklara vattnet en bit under oss.
När vi har vandrat klart, tar vi båten tillbaka till Malcesine via Limone. Tid för lunch i Limone. Eftermiddagen är till eget förfogande. På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på en trevlig restaurang.

Så är det hemresedag. Efter frukosten åker vi mot Milano. På resan dit gör vi ett stopp i Bergamo. Vi får tillfälle att vara där några timmar för att upptäcka staden, shoppa och äta lunch. Vi flyger kl. 17:30 från Milano Malpensa och landar på Kastrup kl. 19:35. Då står vår transferbuss och väntar på oss.