Upplev Lago di Maggiore på Forumresors vis 16/5 - 20/5 2016
  • Flygresa tur och retur Milano
  • Transferbuss i Italien
  • 4 nätter på *** Hotel
  • 4 frukostar
  • 3 vandringar
  • Båttur
  • Reseledare, Eva och Erling Alvesson
Enkelrumstillägg 1300kr
Middagar
Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

Pris: 6995kr
Ordinarie Pris: 7495kr

Fullbokat

Följ med Forumresor och upplev en av Italiens vackraste sjöar. Lago di Maggiore ligger i Piemonte, cirka en timmes bussfärd från flygplatsen Malpensa i Milano. På denna resa ska vi göra 3 vandringar längs sjöns sluttningar, åka på en båtutfykt, äta god italiensk mat och dricka goda italienska viner. Vi erbjuder, mot tillägg, en transfer från Kristianstadsområdet till/från Kastrup.

Vi bor på Hotel Rigoli*** som ligger i den lilla staden Baveno. Hotellet är beläget mitt på strandkanten och alla rummen har sjöutsikt. Det är underbart att vakna till soluppgången över sjön.
www.hotelrigoli.com 

Vi flyger med Easy Jet från Kastrup kl. 09:40 och landar i Milano kl. 11:45. En transferbuss väntar, för att köra oss till Lago di Maggiore. Väl framme i Baveno finns det tid för att utforska denna lilla stad på egen hand. 
På kvällen erbjuder vi de som vill, att följa med oss på Hotellets restaurang och äta middag.

Efter frukost är det dags för vår första vandring. Vi tar bussen till byn Mergozzo där vi startar vår vandring. En vandring i en underbar natur, där slutmålet är vårt hotel i Baveno. Självklart gör vi stopp för kaffe och lunch. Kvällen är till eget förfogande.

Denna dag tar vi båten till staden Intra, där vi stannar till för shopping och lunch. Efter lunch gör vi en lättare vandring till Pallanza, där vi tar båten tillbaka till Baveno. På kvällen erbjuder vi er att följa med på en båttur till Isola Pescatori, där vi äter en god middag.

 

Denna dag startar vi vår vandring från vårt hotell i Baveno. Vi kommer att vandra längs Lago di Maggiores sluttningar. I Stresa stannar vi till för förmiddagskaffe innan vi vandrar vidare till Belgirate. Vidare till Lesa som är vårt slutmål för denna dags vandring. Här kommer vi också att äta en god lunch. Efter lunchen tar vi buss tillbaka till Baveno. På kvällen erbjuder vi de som vill att följa med oss på en restaurang för att äta middag.

Efter ännu en god frukost kommer vår transferbuss och hämtar oss, för avfärd till flygplatsen i Milano. Vi flyger 13.45 och landar i Köpenhamn 15.50. Vår transferbuss hämtar oss för hemfärd till Sverige.